Cognitieve capaciteitentest politie

Bij de politie aan de slag gaan, gaat niet zonder slag of stoot. Als jij hebt besloten om te solliciteren staan je heel wat toetsen en opdrachten te wachten. Zo wordt de gehele sollicitatieprocedure in verschillende selectiedagen opgesplitst, waarbij steeds andere vaardigheden en competenties aan bod komen. Een van de onderdelen die jij sowieso kunt verwachten tijdens jouw traject is de capaciteitentest. De cognitieve capaciteitentest politie oefenen is daarom belangrijk om zo goed mogelijk te scoren en jouw vaardigheden aan te tonen aan jouw potentiële werkgever. Deze oefening begint al bij het inlezen over de capaciteitentest en de verschillende onderdelen, zodat jij alles naar behoren kunt voltooien. 


Inhoudsopgave


 • Uitleg cognitieve capaciteitentest politie
 • Cognitieve capaciteitentest politie oefentest
 • Verschillende mogelijkheden bij letterpatronen
 • Cijferreeksen vaak eenvoudiger geacht
 • De betekenis van woorden achterhalen
 • Nog meer oefenen


 • cognitieve capaciteitentest politie
 • Training

  Uitleg cognitieve capaciteitentest politie


  De cognitieve capaciteitentest van de politie bestaat uit drie onderdelen. Zo kun je letterpatronen, cijferreeksen en woordrelaties terugvinden in deze test. Hiermee worden de belangrijkste vaardigheden voor het werk bij de politie in kaart gebracht en wordt er aan de hand van jouw score bekeken of je geschikt bent om te werken bij een van de korpsen. Het korps kan aan de resultaten van de test namelijk veel zien. Zo worden jouw vaardigheden in kaart gebracht, waardoor men kan zien of je capabel bent om het werk uit te kunnen voeren. Ook is er meer inzicht in jou als persoon. Jouw intelligentie weerspiegelt namelijk voor een deel ook het gedrag dat jij op de werkvloer zult vertonen. 

  Powered by Quiz Maker

  Meer Oefenen?

  Verschillende mogelijkheden bij letterpatronen

  De losse letters kunnen in alle volgordes voor komen. De eerste letter die gegeven is, is daarom niet automatisch ook de letter waarmee het woord begint. Een andere variant van letterpatronen is het vormen van een nieuw woord met de letters van het gegeven woord. Ook kunnen er verschillende losse lettergrepen gegeven worden, waarbij een lettergreep te veel vermeld staat. Deze extra lettergreep is bedoeld om jou op het verkeerde been te zetten. De laatste variant van letterpatronen die je tegen kunt komen bij de cognitieve capaciteitentest politie is de variant waarbij letters missen. Hierbij zijn twee woorden gegeven, waarbij bij ieder woord een letter ontbreekt.

  Cijferreeksen vaak eenvoudiger geacht

  Cijferreeksen zijn een ander onderdeel die je tegenkomt bij de cognitieve capaciteitentest politie oefenen. Dit onderdeel toetst jouw numerieke vaardigheden. Er wordt een reeks cijfers gegeven, waarbij het laatste cijfer ontbreekt. Je moet de logica bij de overige cijfers ontdekken om tot het goede antwoord te komen. Hiervoor moet je logisch kunnen redeneren.

  De betekenis van woorden achterhalen

  Ook kom je woordrelaties tegen tijdens de cognitieve capaciteitentest politie. Deze woordrelaties komen in verschillende varianten. Zo zie je antoniemen, synoniemen, analogieën en woorden ontbreken of niet in het rijtje thuishoren.

  Nog meer oefenen


  Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Politietest Coaching. Met de Politietest Coaching kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen.

  Voorbereiding op een cognitieve capaciteitentest politie

  Cognitieve Capaciteitentest Politie oefenpakket
  € 57,-
  € 37,-

  Cognitieve Capaciteitentest Politie

  +Cognitieve capaciteitentest Politie Coaching Training

  +Cognitieve capaciteitentest Politie

  +Mindset Training

  +Rollenspel Training

  +Alle Bonussen

  +Assessment Community

  +Live Support

  +Coaching via mail

  Ideal logo
  Paypal logo
  Bancontact logo

  Enkele reacties van mijn cursisten die deelnamen aan het Assessmenttrainingsprogramma.

  “In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”
  - Marc Verbeek
  “De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!”
  - Joost Groeneveld
  “Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”
  - Stefan Janssen

  "Briljant Clayton! Ik heb de assessmentdagen positief afgesloten en heb nu alleen nog het laatste gesprek. Waar ik heel goed voor ben voorbereid. Ik heb veel aan jouw trainingen gehad en kan zeker andere sollicitanten aanbevelen om jouw training te volgen en goed voorbereid naar de testdagen te gaan. Ik heb namelijk veel sollicitanten zien afvallen die het in zich hebben maar de voorbereiding misten.

  Ik had het zonder jouw voorbereiding vast niet gered. Dus nogmaals bedankt.”

  Met vriendelijke groet,

  - Gabriëlla van Dijk

  Onze 30 Dagen 100% Niet Goed Geld Terug Garantie

  Mocht je binnen 30 dagen om welke reden ook besluiten dat dit product niet voor jou geschikt is dan krijg je 100% van je geld terug.

  Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen. Je krijgt als het ware 30 dagen de tijd om de trainingen gratis te bekijken en gebruiken.

                     

  Meest gestelde vragen

  Hoe lang is het aanbod geldig?

  Je ziet onderaan de pagina een klokje meelopen. Zolang die niet op ‘0’ staat, krijg je het pakket met alle assessmenttrainingen voor 47 euro + alle bonussen. Daarna gaat de prijs naar 129,- euro en vervallen alle bonussen. En loop je dit mis.

  Ik heb 4 verschillende onderdelen voor de IQ-test of capaciteitentest. Zitten alle onderdelen in de test?

  Het pakket bevat alle mogelijke testen waaronder:

  Abstract redeneren, analogieën, antoniemen, cijferreeksen, diagrammen, figuurreeksen, matrixen, numeriek redeneren, redactiesommen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht, syllogismen, verbaal redeneren en woordenschat.

  Zitten er bij de testen ook antwoorden met uitleg?

  We hebben bij alle vragen een duidelijke uitleg gemaakt. Op deze manier krijgt elke vraag een duidelijke uitleg.

  Is dit ook geschikt voor mij niveau van IQ-test of capaciteitentest?

  Voor de capaciteitentest wordt er niet gewerkt met niveaus. De nationale IQ test is ook maar een niveau. Heel Nederland doet dezelfde test die voor iedereen een andere uitslag heeft.

  Hoelang kan ik dit pakket gebruiken?

  De training is levenslang geldig, inclusief alle updates.

  Krijg ik iets opgestuurd?

  Je krijgt van ons geen post. Je kunt de gehele training online volgen op het apparaat van je keuze.

  Is deze training ook geschikt voor mijn type assessment?

  Je kunt je voorbereiden op onder meer SHL, Pearson, GITP, Watson Glaser en Kenexa, Meurs Q1000 test, Politietest. Je kunt je met ons assessmenttrainingsprogramma voorbereiden op alle mogelijke assessments.

  Kan ik makkelijk terugvinden wat ik nodig heb?

  Ja! Hoewel het om een totaalpakket gaat is het zo gestructureerd dat alles eenvoudig te vinden is.

                   

  Plenty of space for a smooth sub-title!

  This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.