Een persoonlijkheidstype is een omschrijving van iemands persoonlijkheid. Hierbij is het belangrijk te weten wat voor beeld mensen van zichzelf hebben. Het kan dan gaan om houding en gedrag. Door een duidelijk zelfbeeld te hebben kun je jezelf beter omschrijven als daar om wordt gevraagd, kun jezelf gemakkelijker ontwikkelen en kan je communicatie gericht sterker worden. Met behulp van verschillende assessment oefeningen, kun je er gemakkelijker achter komen welk persoonlijkheidstype jij bent. Hiervoor kun je een persoonlijkheidstest doen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van Het big five persoonlijkheidstype model. Met dit model kun je kijken welk type het best bij je past op het gebied van extraversie, inschikkelijkheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en openheid. Lees hier meer over in het artikel ‘Wat is het Big Five persoonlijkheidsmodel’.

persoonlijkheid-puzzel

Soorten persoonlijkheidstypes

Welk persoonlijkheidstype je bent maakt eigenlijk niet uit, het maakt jou niet beter of slechter dan anderen. Jij bent uniek op je eigen manier en daarnaast is  niet iedereen hetzelfde. Je hoeft je persoonlijkheidstype niet te veranderen omdat iemand anders dat nodig vindt, maar je kunt het wel ontwikkelen om ervoor te zorgen dat je jezelf beter gaat voelen.
  • Een perfectionist

Perfectionisten zijn personen die alles perfect willen doen en hiervoor ook veel over hebben. Ze zijn vaak extreem gedisciplineerd. Zij corrigeren graag dingen aan anderen die ze niet goed vinden. Zelf gaan ze niet goed om met het ontwikkelen van eigenschappen.
  • Een loyale persoon

Loyale mensen vinden vertrouwen en oprechtheid erg belangrijk. Ze zijn vriendelijk tegenover anderen, betrouwbaar en houden zich aan hun afspraken.

loyaliteit
  • Een uitdagend persoon

Uitdagende mensen nemen graag de leiding, hebben graag overal controle over en vallen graag op tussen alle anderen. Zij vinden hun eigen meningen en ideeën het belangrijkst en luisteren  vaak niet eens naar wat andere mensen vinden. Ze uitten hun emoties niet, omdat ze niet zwak willen overkomen.
  • Een enthousiast persoon

Enthousiaste mensen vallen graag op door hun vrolijkheid. Ze zijn erg actief, wat ook heel druk kan overkomen. Ze zijn erg sociaal aangelegd en staan altijd open om nieuwe mensen te leren kennen. Ze zijn houden niet van eentonigheid, maar vooral van variatie.
  • Een kalm persoon

Kalme mensen zijn vooral rustig en stil. Zij denken graag aan hun medemens en aan hoe zij zich voelen. Een kalm persoon zorgt ervoor dat andere mensen zich bij hen goed voelen. Ze houden vooral van een positieve sfeer. Hun sterke kenmerken zijn: geduld, stabiliteit, spiritualiteit, realisme etc.

kalmheid

Doe ook eens een persoonlijkheidstest en kom erachter welk persoonlijkheidstype jij bent!

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan. 

Artikelen in Wat is een persoonlijkheidstype?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen