Onderdelen loopbaanassessment
Bij het maken van een loopbaanassessment, krijg je te maken met meerdere testen, zoals de capaciteitentest en persoonlijkheidstest. Daarnaast is het mogelijk dat je ook een aantal andere assessmentopdrachten en praktijksimulaties moet doen, zoals bijvoorbeeld een rollenspel. Zoals na elke soort assessment krijg je ook na een loopbaanassessment een gesprek met een psycholoog. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw wensen en interesses.Een loopbaanassessment bestaat uit verschillende onderdelen:
Onderdeel 1: Gesprek voeren
Je gaat een gesprek voeren met je werkgever. Jullie brengen samen een vraagstelling in kaart en gaan dit voor jullie beiden verduidelijken. Daarnaast gaan jullie ook de verwachtingen van het assessment bespreken.
Onderdeel 2: Testen
Je krijgt te maken met verschillende soorten tests. Je maakt een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Ook praktijksimulaties en andere assessmentopdrachten zijn onderdeel van het loopbaanassessment.
Onderdeel 3: Eindgesprek
Als je alle onderdelen hebt afgerond, eindig je de dag met een eindgesprek met een psycholoog. Tijdens dit gesprek worden jouw resultaten in kaart gebracht en besproken. Je krijgt dus al direct te horen hoe je het hebt gedaan en hoever je bent, dit krijgen zowel jij als je werkgever te lezen in een rapportage. In de rapportage worden jouw talenten, toekomstmogelijkheden en aandachtspunten toegelicht. Aan de hand van de resultaten en de rapportage, krijg je tips om jouw ontwikkeling nog meer te verbeteren.
Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.