Bij een loopbaanassessment gaat het om de wens of noodzaak van functie te veranderen. Dit soort assessment wordt vooral ook gebruikt bij het geven van advies over carrièrekeuzes aan medewerkers. Door een loopbaanassessment te maken, kun je aan de hand van de resultaten een schatting maken van de kwaliteiten en talenten die jij als persoon bezit. In dit assessment worden dus jouw sterke en zwakke punten duidelijk. Het doel van een loopbaanassessment is dat je aan de hand van de resultaten een carrière- en/of beroepskeuze kunt maken. Kun jij bijvoorbeeld een leidinggevende functie aan?

afbeelding-loopbaanassessment

Onderdelen loopbaanassessment

Bij het maken van een loopbaanassessment, krijg je te maken met meerdere testen, zoals de capaciteitentest en persoonlijkheidstest. Daarnaast is het mogelijk dat je ook een aantal andere assessmentopdrachten en praktijksimulaties moet doen, zoals bijvoorbeeld een rollenspel. Zoals na elke soort assessment krijg je ook na een loopbaanassessment een gesprek met een psycholoog. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw wensen en interesses.

Een loopbaanassessment bestaat uit verschillende onderdelen:

Onderdeel 1: Gesprek voeren

Je gaat een gesprek voeren met je werkgever. Jullie brengen samen een vraagstelling in kaart en gaan dit voor jullie beiden verduidelijken. Daarnaast gaan jullie ook de verwachtingen van het assessment bespreken.

afbeelding-gesprekvoeren

Onderdeel 2: Testen

Je krijgt te maken met verschillende soorten tests. Je maakt een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest. Ook praktijksimulaties en andere assessmentopdrachten zijn onderdeel van het loopbaanassessment.

afbeelding-test

Onderdeel 3: Eindgesprek

Als je alle onderdelen hebt afgerond, eindig je de dag met een eindgesprek met een psycholoog. Tijdens dit gesprek worden jouw resultaten in kaart gebracht en besproken. Je krijgt dus al direct te horen hoe je het hebt gedaan en hoever je bent, dit krijgen zowel jij als je werkgever te lezen in een rapportage. In de rapportage worden jouw talenten, toekomstmogelijkheden en aandachtspunten toegelicht. Aan de hand van de resultaten en de rapportage, krijg je tips om jouw ontwikkeling nog meer te verbeteren.

afbeelding-results

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Loopbaanassessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen