Je kunt een assessment op twee verschillende manieren oefenen: je kunt fysiek aanwezig zijn bij een assessmentbureau om te oefenen of ervoor kiezen om een assessment online te maken. Een online assessment wordt ook wel e-assessment genoemd. Een online assessment bestaat uit verschillende vragenlijsten en capaciteitentesten. De meeste mensen kiezen voor het online assessment, omdat ze daarbij zelf kunnen bepalen waar ze het assessment willen maken (op het werk of thuis) en wanneer ze het assessment gaan maken (doordeweeks of in het weekend).

E-assessment

Een assessment kan als opdracht worden gegeven vanuit een bedrijf of school. Zij bepalen dan wat de kandidaten het beste kunnen doen, een assessmentbureau bezoeken of een online assessment maken. Als het aantal kandidaten groot is, kiezen werkgevers sneller voor een online assessment (e-assessment). Het voordeel van een e-assessment is dat bijvoorbeeld bedrijven hiermee tijd en geld kunnen besparen.

Kandidaten moeten ervoor zorgen dat ze een hoge score krijgen, maar niet alleen dat. Ze moeten ook hoger scoren dan de andere kandidaten. De kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek is op die manier veel groter.

Het is slim als jij jezelf goed voorbereid voordat je het echte assessment gaat maken. Oefen de verschillende onderdelen en bedenk strategieën om het zo goed mogelijk te doen. Ga steeds een stapje verder en zorg ervoor dat je het assessment zo goed mogelijk maakt en binnen de gegeven tijd kunt maken.

afbeelding-e-assessment

Voordelen e-assessment

  • Besparen

Bedrijven besparen geld en tijd als ze kiezen voor een e-assessment. Dit zorgt er namelijk voor dat ze geen gespecialiseerde mensen hoeven in te huren.
  • Kandidaten

Er kunnen meerdere kandidaten tegelijk een assessment doen. Ook dit bespaart tijd voor bedrijven.
  • Resultaten

Via de computer gaat het inzien van de resultaten veel makkelijker en sneller. Het kan zelfs zo zijn dat je na het maken van het assessment, de resultaten al direct kunt bekijken. Deze resultaten moeten nog wel besproken worden met een assessor. Je hebt bij een e-assessment dan het voordeel dat de bespreking ook telefonisch mogelijk is.

afbeelding-voordeel-pop

Nadelen e-assessment

  • Tijdsdruk

Ook bij het maken van een online assessment moet je in een bepaalde tijd de testen afronden. Mocht je het niet binnen de gegeven tijd halen, dan gaat de toets automatisch door naar je volgende test. Dit kan voor tijdsdruk zorgen, maar zo blijft het wel eerlijk voor alle kandidaten.
  • Uitvoering

Door ervoor te kiezen om een e-assessment te doen, krijg je niet te maken met onderdelen zoals een rollenspel of een interview. Om ook deze onderdelen te kunnen doen, moet je fysiek naar een assessmentbureau omdat dit online niet mogelijk is.

afbeelding-nadeel-pop

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Online Assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen