De kandidaat wordt bij een thema gestuurd assessment niet beoordeeld voor een functie, maar op basis van een thema. Je kunt bij zo’n thema denken aan bijvoorbeeld ‘high potentials’ binnen een organisatie. Vooral jonge medewerkers moeten thema gestuurde assessments afleggen. Het is namelijk van belang om er achter te komen wat hun vaardigheden en talenten zijn. Wil je meer weten over verschillende soorten assessments, klik dan hier: https://www.fibonicci.com/nl/online-assessment-oefenen/soorten/

Ontwikkeling assessment

Je kunt een thema gestuurd assessment ook zien als een potentieel assessment. Het gaat hier niet om of je wel of niet geschikt bent voor de functie, maar om hoe jij jezelf kunt ontwikkelen binnen de organisatie. Bij dit soort assessments gaat het om je toekomst binnen de organisatie en om hoe jij je beter kunt ontwikkelen. Door het uitvoeren van een thema gestuurd assessment, kan bekeken worden of je de vaardigheden hebt voor een hogere functie.

afbeelding-thema

Onderdelen

Je krijgt te maken met verschillende onderdelen bij het uitvoeren van een thema gestuurd assessment, bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest en een capaciteitentest.
  • Capaciteitentest

Dit is een test die uit verschillende onderdelen bestaat, bijvoorbeeld cijferreeksen en redeneren. Door oefeningen te maken in het kader van de capaciteitentest, zorg je voor meer controle over je zenuwen, je oefent met de vraagstelling en je weet wat je te wachten staat. Oefen dus zo veel als je kunt.
  • Rollenspel

Het is handig als je weet in wat voor situaties jij terecht kunt komen in praktijk. Door het uitvoeren van een rollenspel, kun jij jezelf hierop beter voorbereiden. Neem het rollenspel serieus en zet je beste beentje voor.
  • Diepte interview

Het bekijken van je sterke en zwakke punten is onderwerp van het diepte interview. Je kunt er bij stil staan, erover nadenken en je voorbereiden op hoe je dit het beste kunt verwoorden of kunt omschrijven. Feiten benoemen werkt in jouw voordeel.

Door het maken van een ontwikkelingsassessment kun jij op basis van de resultaten kijken naar de vaardigheden waar je goed in bent. Je komt erachter op welke gebieden jij jezelf kunt ontwikkelen.

afbeelding-resultaten

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Thema gestuurd assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen