Een tijdsindeling is niets meer dan een verdeling van tijd tussen verschillende bezigheden. Tijdsindeling is een belangrijk begrip in het dagelijks leven, om je leven goed op orde te hebben moet je een goede tijdsindeling hebben. Tijdsindeling is belangrijk om een gestructureerd leven te leiden. Niet iedereen kan even goed een tijdsindeling maken, velen ervaren hier problemen mee en het zorgt voor veel frustraties bij mensen die een chaotisch leven leiden.


Tijdsindeling gaat gepaard met planningsvaardigheden, wie goed kan plannen heeft een goede tijdsindeling.


Personen die een druk leven leiden hebben een hoge mate aan planningsvaardigheden nodig. Soms lukt het iemand niet om alleen een goede tijdsindeling te creëren, hiervoor moet die persoon dan een assistent inhuren. Artiesten maken daarvoor bijvoorbeeld vaak gebruik van agency ’s omdat ze zelf geen tijdsindeling kunnen maken. Ze hebben vaak zo veel bezigheden waarvoor ze tijd moeten vrijmaken, dat ze dit in hun eentje niet kunnen doen.


Er zijn echter ook mensen die van nature in staat zijn een goede tijdsindeling te maken, deze mensen hebben hier natuurlijk veel profijt van, een gepland en gestructureerd leven is een goed en welvarend leven. Er zijn veel verschillende hulpmiddelen die je bij je tijdsindeling kunnen helpen. Een agenda is daar een ouderwets, maar handig voorbeeld van, ook kun je je smartphone gebruiken, deze bezit vaak verschillende functies die je kunnen helpen.


time-management


Je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf doen, bijvoorbeeld volgens dit stappenplan:

Stappenplan:

  • Maak een overzicht van al jouw werkzaamheden, verdeel ze eventueel in kleinere deeltaken, mochten het grote werkzaamheden zijn.
  • Noteer per deeltaak de benodigde tijd. Maak een ruime schatting, hoe vaker je een tijdsindeling maakt, hoe makkelijker dat gaat.
  • Bereken je effectieve werktijd: de exacte tijd die je beschikbaar hebt voor de werkzaamheden.
  • Plan je deeltaken in, je kunt ze makkelijk in je agenda verwerken met de bijbehorende tijd.


planning-afbeelding


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Hoe maak ik een tijdsindeling?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen