Een presentatiefase kan een moment zijn waarop een verkoopgesprek wordt gevoerd. Hierbij wordt door de verkoper de waarde aangekaart van een product of dienst. Bij een verkoopgesprek moet je letten op drie factoren: tijd, afstemming en maatwerk.

De tijd

Zorg ervoor dat je op het juiste moment de klant benadert voor informatie, een oplossing, een aanbod of verkoop. Het kan voorkomen dat je de informatie vaker moet herhalen, zodat de klant er echt over gaat nadenken. Doe het rustig aan en laat klanten eerst de informatie opnemen, zodat ze een goede keuze kunnen maken over het aanbod dat daarna volgt.


de-tijd

Afstemming

Luister goed naar klanten en gebruik wat de klant zegt om te overtuigen tot aankoop. Het gaat daarbij vooral om hoe je de klant aanspreekt. Hierdoor win je meer klantentrouw. Door te luisteren naar de wensen van klanten, kun je beter inschatten waar ze naar op zoek zijn en kun je dit ook op de juiste manier aanbieden.


afstemmen-mensen

Maatwerk

Je presentatie moet naast relevant voor het aanbod ook uniek zijn. Het moet passen binnen het bedrijf, maar ook bij de potentiële klant/koper. Hiervoor moet je de informatie die van toepassing is, goed beheersen om dit ook op de juiste manier te gebruiken bij de verkoop.


potentiële-klant


Je presenteert niet alleen bij een verkoop, maar ook bij andere gelegenheden. Bijvoorbeeld op school, werk, stage etc. Je kunt een presentatie houden over jouw project of je werkzaamheden. Dit kan in een ruimte met een klein publiek of in een zaal met een groot publiek zijn. Ook kun je een presentatie houden waarbij je jouw onderdeel presenteert aan één of twee personen. We hebben het hier over mondelinge presentatie.

Drie aspecten die invloed hebben op mondelinge presentaties:

  • De grootte van publiek
  • Zelfstandig presenteren
  • Een presentatie houden als onderdeel van een team


De drie belangrijke fasen bij een presentatie voor groot publiek:

  • Opening: Je begint eerst met een opening , hierbij introduceer je jouw onderwerp en leg je aan de toehoorders uit hoe de rest van de presentatie eruit gaat zien. Je vertelt kort wat de inhoud van je presentatie is en in welke volgorde je alles bespreekt. Hierdoor weet je publiek weten wat hen te wachten staat.
  • Boodschap: De informatie die jij jouw toehoorders wilt geven. Probeer de inhoud van je presentatie zo boeiend mogelijk te maken en let vooral op de non-verbale reacties tijdens het praten. Zo kun je zien of je informatie wel boeiend genoeg is.
  • Samenvatting: Aan het einde van je presentatie geef je een korte samenvatting over de informatie die jij jouw toehoorders hebt gegeven. Dit zorgt ervoor dat je publiek de informatie weer kort opnieuw hoort en eventueel vragen kan stellen.


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


 


Artikelen in Wat is een presentatie fase?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen