Het laatste wat je als werkgever wil, is dat je een werknemer hebt aangenomen die ondoelmatig te werk gaat. Je kunt dit vergelijken met het Nederlandse gezegde: Als een kip zonder kop. Wanneer je ondoelmatig te werk gaat ben je incapabel voor je taak. Je kunt niet efficiënt werken, wat veel frustratie opwekt. Je neemt geen doel voor ogen, waardoor je stappen mist en het overzicht niet meer duidelijk is. Ondoelmatigheid zorgt ervoor dat je je doel niet kunt behalen, dit is zowel voor jou als voor jouw werkgever nadelig.


frustratie


Het is belangrijk om jezelf te allen tijde een doel voor ogen te houden. Als je bij het uitvoeren van je werk een doel kunt visualiseren, maakt dat het werk een stuk geordender en makkelijker.


Als persoon zal je er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat je doelmatig en gericht kunt werken. Wat moet je hiervoor doen?


Om doelmatig te zijn, moet je dus altijd allereerst een doel voor ogen nemen. Wanneer je naar een bepaald doel toewerkt zal je efficiënter te werk gaan en omwegen vermijden, waardoor je in een rechte lijn je doel kunt behalen. Dit zorgt ervoor dat inefficiëntie geëlimineerd wordt. Efficiëntie is belangrijk, het zorgt ervoor dat je kosten voor een bedrijf zo laag mogelijk kunt houden, hierdoor kan de kostprijs per product dalen en het bedrijf steeds meer winstgevend zijn. Dit is gunstig voor iedereen. Daarom is doelmatig zijn een belangrijke en onmisbare eigenschap op de werkvloer.


belangrijk-uitroepteken


Ook in je dagelijkse leven heb je doelmatigheid nodig, wanneer je ondoelmatig je leven leidt zal je sneller ongelukkig worden. Je zult jezelf steeds minder nuttig voelen, waardoor je een minderwaardigheidsbeeld van jezelf gaat creëren zonder dat daar enige aanleiding voor is. Ondoelmatigheid is dus niet gunstig in je leven, maar dit is een eigenschap die je kunt afleren, kortom het is een competentie die je geheel kunt afleren.


kennis-vaardigheden-houding


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is ondoelmatig gedrag?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen