Een belangrijk kenmerk van de mens is, dat geen enkel persoon perfect geboren wordt.


Wij zijn zo geschapen dat wij in ons leven de uitdaging aan kunnen gaan onszelf te ontwikkelen op de meest positieve manier. Dit is een eigenschap die niet op alle zoogdieren van toepassing is, een eigenschap die ons definieert, een eigenschap waar wij als mens heel trots op moeten zijn. Ontwikkelingspunten zijn eigenlijk eigenschappen die wij nog niet compleet beheersen, je kunt je op deze punten nog verder ontwikkelen. Een synoniem hiervoor is bijvoorbeeld, een verbeterpunt.

Voorbeeld

Voorbeelden van ontwikkelpunten kun je bijvoorbeeld tegenkomen in situaties op het werk, op school maar ook in het dagelijks leven in je eigen thuissituatie. Zo kun je zowel op je werk als op school snel afgeleid raken, met als oorzaak dat je een lage concentratieboog hebt. Dit kan frustrerend werken wanneer je bepaalde deadlines door deze eigenschap niet kunt behalen. Je kunt geen optimaal resultaat behalen omdat deze eigenschappen je in de weg staan. Dit zijn echter wel eigenschappen waar je aan kunt werken, ofwel competenties (zie artikel competenties).


Verder kan het zo zijn dat je jezelf niet goed kunt inschatten, je kent je eigenwaarde niet en je kan niet aangeven waar je pluspunten en je minpunten liggen. Je onderschat of overschat jezelf voortdurend. Een verbeterpunt kan ook zijn dat je niet goed bent in plannen, plannen is een zeer belangrijk en onmisbare eigenschap in ons leven. Naast dat het structuur geeft aan je eigen leven, geeft het ook structuur aan je milieu. Vrienden en familie zullen het prettiger vinden om zich in jouw omgeving te bevinden als je een gestructureerd leven hebt.


Er is veel waar een persoon aan kan werken. Gelukkig worden we geboren met bepaalde eigenschappen waar we al goed in zijn en waar we sterker in kunnen worden mits je hier de discipline voor hebt. Het is belangrijk te weten als mens, dat het menselijk is niet overal goed in te zijn. Het belangrijkste als mens is dat je te allen tijde er alles aan doet om te streven naar een zo’n positief mogelijk karakter. 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is ontwikkelpunt?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen