Oprechtheid is een karaktereigenschap. Men streeft ernaar oprecht te zijn. Het is een eigenschap die een persoon siert. Maar wat houdt het nou precies in? Je bent oprecht als je eerlijk tegen jezelf en tegen anderen bent. Als je leugens niet je leven laat leiden. Als je hoogmoed en afgunst uit je leven kunt elimineren.  Je bent eerlijk als je niet afgeschrikt wordt door de waarheid. Tegenwoordig neemt men vaak liever leugens aan dan de waarheid onder ogen te zien. Men oordeelt snel over andere personen, zonder dat het altijd een kern van waarheid bevat. Ieder persoon wil graag een vriendenkring die oprecht en eerlijk is. Hierdoor kun je bij hen terecht als je ergens mee zit of advies nodig hebt. Ze zullen je eerlijk behandelen, waardoor het advies precies is toegepast op jouw situatie. Oprechtheid is tegenwoordig vaak niet makkelijk te vinden. De wereld wordt steeds materialistischer, iedereen let heel erg op het bezit van anderen. Iedereen wil aan de top staan en machtiger zijn dan anderen. Hierdoor zal men niet zo snel oprecht zijn tegen je. Oprechtheid is dus een schaarse eigenschap.


Eerlijkheid-jezelf

Hoe kun je oprechte mensen onderscheiden van anderen?

Oprechte mensen zijn niet bang om hun eigen mening naar voren te brengen, ze zijn ook zeker niet bang om aan te geven dat ze het ergens niet mee eens zijn of het te zeggen als ze iets opmerken bij iemand dat ze negatief of juist positief vinden.


Oprechte mensen zijn niet bang om fouten te maken, ze zijn zich ervan bewust dat ze van hun fouten kunnen leren en dat het ze alleen maar het juiste pad opleidt. Ze zullen ook veel sneller hun eigen fouten toegeven, ze herkennen die ook veel sneller omdat ze oprecht tegen zichzelf zijn en zichzelf de ruimte geven om te verbeteren. Oprechtheid stimuleert je ook om steeds meer competent te worden, je zult jezelf steeds makkelijker kunnen ontwikkelen.


Last but not least, oprechtheid zorgt ervoor dat mensen niet snel vooroordelen hebben over anderen. Dit is zeker een hele positieve eigenschap die leidt tot alleen maar meer positieve eigenschappen, het is als het ware een soort kettingreactie die veroorzaakt wordt door slechts een belangrijke eigenschap: oprechtheid.


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is oprechtheid?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen