Als je op verschillende verbeterpunten gestuit bent, zul je je afvragen hoe je het probleem het beste kunt oplossen. Je zult verschillende oplossingsstrategieën overwegen en kijken wat het beste bij jou past en welke oplossing het beste is voor het desbetreffende probleem.


Een oplossingsstrategie is dus een hulpmiddel om problemen waar je tegenaan loopt op te lossen. Er zijn twee soorten oplossingsstrategieën, oftewel twee hoofdstijlen.

Eerste stijl

De eerste stijl is de anticiperende methode, hierbij ga je bij meerkeuzevragen al bedenken wat het goede antwoord is, zonder naar de meerkeuzemogelijkheden te kijken. Het voordeel van deze methode is, dat je je niet laten misleiden door de andere antwoorden, die mogelijk fout zijn. Je gaat zelf nadenken en formuleren wat het goede antwoord kan zijn, als je dat antwoord vervolgens tussen de meerkeuzemogelijkheden vindt, hoef je niet meer te twijfelen. Deze stijl kost meer tijd dan de tweede stijl.


meisje-denken

Tweede stijl

De tweede stijl is de methode waarbij je eerst alle antwoorden in je opneemt, je werpt een algemene blik over alle meerkeuzemogelijkheden. Het voordeel van deze methode is dat je de foute antwoorden hierbij direct kunt wegstrepen. Deze methode werkt daarom sneller dan de eerste methode. Het enige nadeel van deze methode is dat je misleidt kunt worden door de foute antwoorden, omdat je zelf niet eerst nadenkt over het goede antwoord.


fout-goed

Samenvatting

Zoals je hebt kunnen zien hebben beide stijlen zowel voor- als nadelen. Het verschilt per persoon welke methode het beste werkt. Mensen die meer praktisch ingesteld zijn, kiezen echter vaker voor methode twee. Mensen die planmatig zijn en analytisch te werk gaan, kiezen sneller voor de anticiperende methode. Je kunt ook steeds een andere methode kiezen, je zit niet aan een bepaalde methode vast.


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat zijn oplossingsstrategieën?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen