Volgens ‘ https://www.ensie.nl/betekenis/ambitie ’ is ambitie het streven naar het maken van een carrière of om iets tot stand te brengen. Om je doel te bereiken doe je veel moeite. Waar wil jij staan over vijf jaar? Een vraag die je misschien wel vaak krijgt, maar weet jij het antwoord ook? Sommigen weten precies wat ze willen hebben, doen en worden. Komen deze wensen wel altijd uit? Je moet vaak hard werken om doelen of je ambitie te bereiken.  Hoe kom jij erachter wat jouw ambitie is?

Het ontwikkelen van je ambities

Wat wil jij later worden of heb jij al een doel voor ogen? Als jij deze vragen kunt beantwoorden, dan weet jij al wat jouw ambitie is. Niet iedereen weet waar zijn of haar ambities liggen. De competentie ambitie is niet zo makkelijk te ontwikkelen als je denkt. Het vergt veel denkwerk om de juiste beslissing te nemen of keuze te maken.

afbeelding-ambitie

Tips

Hieronder geven wij een aantal tips om er makkelijker achter te komen wat jouw ambities zijn.

Tip 1: Mindmap

Dit is een handig hulpmiddel bij het noteren van jouw ideeën. Pak een vel papier en zet jezelf in het midden. Schrijf er omheen zoveel mogelijk dingen op die bij je opkomen als je denkt aan ambitie. Noteer alle benodigde informatie om het voor jou gemakkelijker te maken.

Tip 2: Feedback

Het is fijn als je af en toe feedback krijgt op de dingen die je dagelijks moet uitvoeren. Als het gaat om ambitie is het fijn als mensen die jou goed kennen jou beoordelen. Zij kunnen eventueel een aanvulling zijn bij het maken van jouw mindmap. Uiteindelijk maak jij zelf een keuze en kijk je wat het beste voor jou is.

Tip 3: Prioriteiten

Bij het nemen van een besluit leg je de focus op jouw ideeën en mogelijke keuzes. Dit is misschien wel het lastigste onderdeel, want dit is het moment waarop jij gaat besluiten wat je nu echt wilt. Het is dan ook erg belangrijk dat je hierin dicht bij jezelf blijft.

Tip 4: Bezwaren

Bij het bepalen van jouw ambities is het ook erg belangrijk om te weten of je deze ambitie ook kunt waarmaken. Is de ambitie voor jou wel realistisch? Zorg ervoor dat je voor ieder bezwaar de juiste oplossing hebt. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuzes.

Tip 5: Plan

Voordat je actie gaat ondernemen om jouw ambitie waar te maken, is het handig om te bekijken wat je allemaal nodig hebt voor de desbetreffende ambitie. Bekijk hierbij vooral de persoonlijke ontwikkelingen die je nodig hebt om de ambitie waar te kunnen maken.

afbeelding-2-tip

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie Ambitie

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen