Bij het woord ‘coachen’ denk je direct aan wedstrijden voor bijvoorbeeld voetbal of hockey. Coaching wordt echter niet alleen daarvoor gebruikt, maar ook in het bedrijfsleven komt je er mee in aanraking. Een coach traint jou, draagt kennis over en laat je diverse oefeningen doen. Volgens https://associatievoorcoaching.com/wat-is-coachen/ betekent coaching: iemands gehele potentieel aan mogelijkheden aanboren en laten vrijkomen om tot maximale prestaties te komen.

afbeelding-coach-bord

Hoe herken je een goede coach?

Een goede coach…
  • Is opgeleid en/of getraind

Om mensen te kunnen coachen in het bedrijfsleven, moet je getraind zijn en ook een diploma hebben behaald.
  • Legt de focus op jou

Een goede coach geeft jou alle aandacht en laat zijn eigen problemen buiten beschouwing. Jouw problemen gaan voor.
  • Houdt zijn mening voor zich

Jij kent jezelf als geen ander en weet daarom ook het best hoe jij jouw problemen kunt oplossen. De coach kan jou wel aanwijzingen geven als je er zelf om vraagt, maar het is niet de bedoeling dat de coach jou steeds vertelt wat je moet doen.
  • Velt geen oordelen

Het gaat er niet om wat de coach goed of slecht vindt, maar om wat jij ervan vindt. Het moet voor jou gaan werken. Een goede coach zal nooit zeggen dat je iets niet mag of juist wel moet doen. De coach zal vragen stellen over wat jij er zelf van vindt.
  • Maakt gebruik van positiviteit

Het is fijn als je van jouw coach regelmatig complimenten krijgt. Je voelt je ondersteund en krijgt een positief gevoel van de coach. Het belangrijkste is daarbij de ondersteuning. Dit is juist een reden waarom iemand een coach zou inschakelen.
  • Stelt vragen

Een goede coach stelt jou de juiste vragen om de beste oplossing te vinden die voor jou van toepassing is. De vragen die er gesteld worden, laten jou goed nadenken over het probleem. Een coach luistert, vat samen en vraagt door (LSD). Hij/zij blijft doorgaan tot de kern van het probleem boven water is en daarvoor de juiste oplossing gevonden kan worden.
  • Toont interesse

Nieuwsgierigheid is erg belangrijk als je in gesprek bent met een coach. Hij/zij wil dingen over je te weten komen en vind het boeiend je te helpen bij een probleem. De belangrijkste eigenschap van een coach is daarom interesse.
  • Zorgt voor wederzijds respect

Tijdens de samenwerking wordt er verwacht dat je respectvol tegenover elkaar bent. Een coach gaat van begin tot eind respectvol om met de emoties van een cliënt. Dit wordt ook verwacht van de cliënt tegenover zijn coach.
  • Bewaakt je privacy

Een coach is een vertrouwenspersoon voor een cliënt. Het is niet de bedoeling dat een coach de situatie van een cliënt deelt of bespreekt met anderen. Dit is de basis van coaching. Als dat vertrouwen er niet is, is er geen sprake van een goede coach-cliëntrelatie.
  • Vergroot je motivatie

Er zullen dagen zijn dat jij als cliënt je niet gemotiveerd voelt. Het is dan de taak van een coach om hier verandering in te brengen. Door het stellen van de juiste vragen, kan de coach ervoor zorgen dat een cliënt zich gemotiveerder voelt. Natuurlijk is dit ieder z’n eigen verantwoordelijkheid, maar door elkaar te helpen kom je verder.

afbeelding-coaching

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Coachen

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen