7 Tips om doorzettingsvermogen te trainen

Tip 1: Heb een missie en zorg dat je doel helder is.

Als je een speciaal doel hebt of een doel voor de lange termijn, dan komt daar een flinke dosis doorzettingsvermogen bij kijken. Dit kan een doel zijn zoals meer sporten, afvallen, gezonder eten of gespierder worden. Wil je je doel echt behalen? Noteer dan voor je zelf wat je echt wilt en omschrijf ook waarom. Is dat helder? Dan is je doel behalen een stuk makkelijker. Ook heb je hierdoor meer motivatie en is de drempel om vroegtijdig op te geven hoger.

Tip 2:  Maak kleinere subdoelen om uiteindelijk je einddoel te bereiken.

Is je doelstelling helder? Je kunt het dan nog makkelijker voor jezelf maken. Maak kleinere subdoelen die je stap voor stap afwerkt om uiteindelijk het einddoel te behalen. Op deze manier maak je kleinere realistische stappen en kom je uiteindelijk steeds dichterbij je doelstelling. Door kleine veranderingen in te voeren en waar te maken wordt je doorzettingsvermogen beetje bij beetje ook getraind. Hierdoor voorkom je ook dat je er geen zin meer in hebt. Het zorgt daarnaast voor een bepaalde rust en overzicht in je hoofd. Hierdoor is de kans van slagen veel groter.

Tip 3: Voorkom dat je dingen uitstelt.

Heb je voor vandaag iets op de planning staan om je doel te behalen? Zorg dat je dit dan meteen oppakt. Wachten tot morgen wordt wachten tot volgende week of zelfs volgende maand. Je moet ook beseffen dat als je iets wilt uitstellen, er altijd wel een excuus te vinden is om dat te doen. Daarom, wat je ook in je hoofd haalt, stel je planning niet bij. Start direct!

Tip 4:  Jezelf belonen mag ook.

Na je hoofddoel in te delen in subdoelen, heb je ook meer mijlpalen die je kunt bereiken. Het bereiken van een mijlpaal betekent dat je jezelf mag belonen of dat je iets mag vieren. Een beloning kan zorgen voor een boost en een bepaalde erkenning. Hierdoor is het makkelijk om door te pakken en op dezelfde weg verder te gaan. Vier dus elk behaalde succes!

Tip 5: Laat je niet afleiden. Houdt je focus!

Tijdens de lange rit naar je doelstelling zal je doorzettingsvermogen uiteraard getest worden. Laat je niet afleiden! Zorg dat je doelstelling visueel zichtbaar is voor jezelf en blijf gefocust! Blik ook zeker meerdere keren terug op de successen die al behaald zijn. Zorg dat je daar ook je kracht en scherpte uit haalt.

Tip 6: Zoek een partner of maatje.

Ben je bang dat het doorzetten je echt niet gaat lukken? Misschien haal je kracht uit het vinden van een partner of maatje die dezelfde weg bewandelt als dat jij doet om je doelstelling te behalen. Het is altijd fijner om samen af te zien. Dit geeft het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Ook kun je kracht uit een maatje of partner halen op het moment dat hij/zij dichter bij zijn doel is dan dat jij bent. Dit kan er voor zorgen dat je weer extra gas wilt geven om niet te ver achter te raken.

Tip 7: Zelfvertrouwen en fit zijn.

Het werken aan je zelfvertrouwen en fit zijn zorgen er ook voor dat je meer kracht uit je zelf haalt. Kracht is wat je nodig hebt om doorzettingsvermogen aan te tonen. Door gezond en gevarieerd te eten, genoeg te slapen en op tijd te ontspannen zit je ook veel beter in je vel. Je staat positiever in het leven en ziet minder drempels om bepaalde dingen te ondernemen.

afbeelding-doorzettingsvermogen

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Doorzettingsvermogen

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen