Je hebt een goede kijk op het financiële gebeuren en werkt graag, maar ook bewust met geld. Bij organisaties ben jij verantwoordelijk voor de geldstromen en weet jij hoe de organisatie het beste het geld kan uitgeven. Je doel is het verbeteren van de financiële situatie.

Sterke punten

Je bent vaak creatief en gaat beter om met geld dan anderen, omdat je weet wat de waarde ervan is en hoe je dit het beste kunt spenderen. Om zoveel mogelijk te halen uit het geld, ga je erg creatief denken. Als je de competentie financieel bewustzijn bezit, dan ben je goed in overtuigen en onderhandelen. Jij weet hoe en waar je op kunt besparen en waar je winst kunt behalen.

Zwakke punten

Als je te veel focus legt op het financiële gebied, heb je geen goed zicht meer op wat er daarbuiten speelt. Mensen die financieel bewust zijn, streven alleen naar winst, waardoor ze te weinig om zich heen kijken naar het welzijn van anderen, zoals bijvoorbeeld werknemers.

Niet iedereen kan goed met geld omgaan. Sommigen mensen zijn op het gebied van financieel bewustzijn erg impulsief. Ze denken niet bewust na als ze geld ter beschikking krijgen, maar geven het direct uit. Hoe kun je ervoor zorgen dan je financieel stabiel blijft? Je kunt door een financieel plan te maken bewuster omgaan met jouw geld.

afbeelding-strengths-and-weakness

Financieel plan

Met een financieel plan krijg je een beter overzicht over jouw financiën en kun je ervoor zorgen dat jouw  financiële situatie stabiel blijft. Dat creëert rust en zekerheid voor jezelf.

Stap 1:

Voordat je een financieel plan gaat maken, moet je eerst weten hoe jouw financiële situatie eruit ziet. Het is dan van belang een inventarisatie te maken van jouw inkomsten en uitgaven, schulden en kosten. Maak aan de hand daarvan ook een overzicht van jouw persoonlijke situatie en de levensfase waar jij in verkeert.

afbeelding-stap-1

Stap 2:

Maak een overzicht van jouw financiële risico’s. Stel, je wilt een wereldreis gaan maken, dan is het handig dat je eerst gaat kijken naar jouw financiële situatie en de risico’s. Waar wil je jouw geld nog aan uitgeven? Denk aan basisbehoeften, luxe behoeften en/of prioriteiten. Kijk naar de hele situatie en kom tot een oplossing.

afbeelding-stap-2

Op basis van deze twee stappen maak je een goed financieel plan. In dit plan bekijk je wat de situatie is, wat de risico’s zijn en wat uiteindelijk de beste oplossing is. Bij het maken van zo’n plan, denk je vooral aan de toekomst. Je kunt het plan altijd aanpassen op jouw wensen en verwachtingen.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan. 

Artikelen in Competentie: Financieel bewustzijn

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen