Bij de competentie flexibiliteit kun jij je gemakkelijk aanpassen aan bepaalde situaties, je omgeving, werk-gerelateerde taken, verantwoordelijkheid etc. Je kun de competentie hebben als eigenschap, je bent er dan mee geboren, of als aangeleerde vaardigheid. Flexibiliteit is een positieve eigenschap en is erg gewild op het gebied van werk.

Kernkwaliteiten

 • Je bent iemand die niet bang is om dingen aan te pakken en jouw doel te
 • Je past je snel aan op basis van situatie.
 • Je kunt je plan van aanpak snel aanpassen.
 • Je gaat snel te werk bij veranderingen.

afbeelding-kwaliteit

Voordelen flexibel werken

 • Je kunt je snel aanpassen als er om wordt gevraagd.
 • Flexibiliteit zorgt ervoor dat je meer kans hebt op een hogere functie of een vaste baan.
 • Je kunt werk en privé makkelijker van elkaar scheiden.

Nadelen flexibel werken

 • Je wordt minder snel loyaal behandeld.
 • Je loopt meer risico bijvoorbeeld last te krijgen van stress
 • Er wordt minder geïnvesteerd in training en opleiding.

Het ontwikkelen van flexibiliteit in het kader van werkhouding

 • Openheid

Het is belangrijk dat je open staat voor nieuwe dingen. Bij een verandering of ontwikkeling moet je niet direct negatief reageren en het afwijzen, maar er positief over denken en het als een uitdaging zien. Na een tijdje ga je vanzelf merken dat dit voor jou steeds gemakkelijker wordt.
 • Beoordeling

Oordeel niet direct over jezelf of anderen. Soms houdt een beslissing meer in dan je op het eerste gezicht denkt. Neem bij het nemen van een besluit rustig de tijd.
 • Verleden

Het is belangrijk dat mensen leren van hun fouten, zodat ze het de volgende keer beter gaan doen. Kijk naar hoe je vroeger in bepaalde situaties hebt gehandeld en wat je houding toen was. Op basis daarvan kun je het beter aanpakken en beter presteren.
 • Mening

Bij het voeren van discussies is het handig als je afstand durft te nemen van je eigen mening. Zo gaat het sluiten van een compromis veel sneller en flexibeler.

afbeelding-ontwikkelen

Flexibel reageren

Je kunt in verschillende nieuwe situaties terecht komen en dan is het erg belangrijk hoe je reageert. Het is handig dat je ervoor zorgt voorbereid te zijn en geen ondoordachte opmerkingen maakt. Je bekijkt eerst rustig de situatie en op basis daarvan besluit je hoe jij op de situatie gaat reageren. Je past je snel aan aan anderen. Je houdt dus zowel rekening met de situatie als je tegenstander. Als er veranderingen plaatsvinden in een gesprek, vooral op basis van gedrag en karakter, dan pas jij je hier gemakkelijk aan aan en dit doe je ook nog eens erg snel.

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Flexibiliteit

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen