5 Tips om innovatief te handelen

Tip 1: Het Nieuwe Werken


Tegenwoordig bestaat er zoiets als ‘het Nieuwe Werken’. Het Nieuwe Werken geeft medewerkers de mogelijkheid om op andere plekken te werken dan alleen op kantoor. Door flexibele werkplekken zijn werknemers niet meer gebonden aan een specifieke locatie. Doordat er geen vaste werkplekken meer zijn is de kans groot dat medewerkers in aanraking komen met andere mensen. Dit kan zorgen voor inspiratie van mensen uit andere branches en netwerkuitbreiding. Uit onderzoek is gebleken dat innovatie een combinatie is van beschikbare kennis en nieuwe kennis. Buiten de deur vindt je makkelijker nieuwe kennis en nieuwe ideeën dan op kantoor.


ideeen-afbeelding


Tip 2: Ook klanten kunnen helpen bij het innovatieproces


Veel bedrijven die aan innovatie willen doen denken dat dit een proces is dat enkel binnen de organisatie plaatsvindt. Uit onderzoek is echter gebleken dat innovaties die enkel binnen de organisatie tot stand zijn gekomen minder succesvol zijn. Wat erg slim is om te doen is klanten bij het proces betrekken. Natuurlijk hoeven de klanten geen leidende rol te hebben, maar hun input is wel erg belangrijk. Zij zijn uiteindelijk de gebruikers van het product. Door op deze manier te werken kun je ook meteen eventuele weerstand van consumenten opvangen en meenemen bij het innovatieproces.


Tip 3: Stel geen duidelijke doelen, regels of eisen. 


Een goed innoverend product komt meestal tot stand door uit de comfortzone te komen en grensoverschrijdend te denken. Door het vooraf stellen van duidelijke doelen, eisen of regels blokkeer je een creatieve gedachtenstroom. Je werkt dan namelijk volgens bepaalde eisen. Op deze manier zullen je ideeën altijd een bepaalde richting op gestuurd worden. Hierdoor wordt het innovatieproces gehinderd. Voor innovatie heb je ruimte, vrijheid en inspiratie nodig. Dit lukt het beste zonder een bepaalde sturing of eisenpakket.


afbeelding-inspiratie


Tip 4: Betrek het hele bedrijf bij het innovatieproces


Wie zegt dat medewerkers van lagere niveaus binnen het bedrijf niet hele goede ideeën kunnen hebben? Hoe meer meningen en ideeën er gecombineerd worden, hoe meer kans op een mooi resultaat. Zorg daarom dat iedereen bij het proces wordt betrokken. Het vormen van een select groepje dat constant met hetzelfde proces bezig is, zorgt na verloop van tijd ook voor een tekort aan inspiratie.


Tip 5: Vergeet je idee niet te beschermen 


Er wordt door bedrijven vaak gewerkt aan goede ideeën, waar uiteindelijk niets meer mee gedaan kan worden. Dit komt doordat vaak wordt vergeten een patent aan te vragen. Een patent is essentieel om je innovatie te beschermen. Innovatieve ideeën moet je te allen tijde erg goed beschermen, omdat er altijd concurrenten op de loer liggen die op jacht zijn naar innovaties binnen de sector. Zorg dus altijd dat het eigendom van je ideeën op tijd worden vastgelegd door middel van een patent.


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Competentie: Innovatief handelen

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen