De competentie inzicht in omgeving: wat is het en voor welke beroepen is deze competentie belangrijk? Dat wordt allemaal uitgelegd in dit artikel.

Betekenis

Een persoon die de beschikking heeft over de competentie inzicht in de omgeving, is iemand die op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de bedrijfsorganisatie. Verder probeert deze persoon ook zijn/haar kennis te gebruiken in gevallen waarin dat noodzakelijk is.


afbeelding-what-does-it-mean

Sterkten en zwakten

De competentie inzicht in de omgeving heeft zowel sterke punten als zwakke punten. In deze alinea worden deze sterkten en zwakten benoemd.


Enkele sterkten van de competentie inzicht in de omgeving zijn dat de personen met deze competentie doelbewust een bepaald besluit kunnen nemen. Verder zijn deze personen onder andere resultaatgericht en nemen ze besluiten die mensen kunnen helpen bij het bereiken van het gewenste doel. Ook hebben ze de beschikking over zelfontwikkeling en zijn ze in staat om anderen de motivatie te geven om zichzelf te ontwikkelen.


Enkele zwakten van de competentie inzicht in de omgeving zijn onder andere dat mensen in sommige gevallen te veel informatie hebben met betrekking tot hun omgeving. Hierdoor kunnen ze moeite krijgen met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken. Er bestaat dan een kans dat deze mensen zich gaan verliezen in de details en dat ze daardoor geen heldere besluiten nemen.


afbeelding-strengts-weaknesses

Functies

Hieronder een overzicht van een aantal functies waarbij inzicht in de omgeving belangrijk is:

  • Afdelingsmanager 


Als afdelingsmanager kun je een salaris verdienen van €1700 tot €4800 per maand en heb je zowel een zeer goed arbeidsmarktperspectief als zeer goede doorgroeimogelijkheden.

  • Ambassadeur 


Als ambassadeur kun je een salaris verdienen van €7000 tot €18000 per maand. Verder heb je een goed arbeidsmarktperspectief en goede doorgroeimogelijkheden.

  • Arbeidsanalist 


Een arbeidsanalist verdient zeker zo’n €2000 tot €3800 per maand en heeft zeer goede doorgroeimogelijkheden en een zeer goed perspectief op de arbeidsmarkt.

  • Autotechnicus 


Een autotechnicus verdient ongeveer €1707 tot €2298 per maand en heeft ook zeer goede mogelijkheden om door te groeien en een zeer goed arbeidsmarktperspectief.

  • Autoverkoper 


Iemand die werkt als autoverkoper kan zo’n €1600 tot  €2400 per maand verdienen. De doorgroeimogelijkheden en arbeidsmarktperspectief van de autoverkoper worden allebei omschreven als goed.

  • Bankier 


Een bankier heeft zowel goede doorgroeimogelijkheden als een goed perspectief op de arbeidsmarkt. Het salaris per maand is echter onbekend.

  • Bewaker 


Een bewaker kan zo’n €1850 tot €2600 verdienen. De doorgroeimogelijkheden en het arbeidsmarktperspectief worden allebei weergegeven als ‘goed’.

  • Bondscoach 


Het salaris per maand van een bondscoach is onbekend. Wat wel bekend is, is dat een bondscoach zowel goede doorgroeimogelijkheden als een goed arbeidsmarktperspectief heeft.

  • Cartoonist 


Net als bij de bondscoach en de bankier is ook het salaris per maand van een cartoonist onbekend. De doorgroeimogelijkheden en het perspectief op de arbeidsmarkt zijn allebei zeer goed.

  • Columnist


Ook bij een columnist is het salaris per maand onbekend. Wel heeft een columnist zeer goede doorgroeimogelijkheden en een zeer goed perspectief op de arbeidsmarkt.


Meerdere beroepen waarbij je de beschikking moet hebben over inzicht in de omgeving zijn te vinden via deze link: https://www.nationaleberoepengids.nl/Competentie_Inzicht_in_omgeving


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Competentie: Inzicht in de omgeving

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen