Bij de competentie klantgerichtheid leg je veel focus op de tevredenheid van de klanten. Het gaat bij een bedrijf/organisatie om hoe hoeveel tevreden klanten zij hebben en hoe hoog het niveau van de tevredenheid bij de klanten ligt. Door mond-tot-mond reclame zorgen klanten voor meer klanten, ze delen hun tevredenheid met anderen. Als je wilt werken aan klantgerichtheid, kijk je naar de wensen van de klanten. Klantgerichtheid kun je zien als een verbeterproces, omdat klanten jou als bedrijf het beste kennen en daardoor jou als bedrijf kunnen helpen te verbeteren.

Verschil tussen klantgerichtheid en klantvriendelijkheid:

Klantgerichtheid en klantvriendelijkheid hebben veel met elkaar te maken, maar hebben een andere betekenis. Klantgerichtheid gaat vooral om strategie. Je wilt graag weten wat de wensen van jouw klanten zijn. Klantvriendelijkheid is daarentegen vrij praktisch. Je bent vooral bezig met de manier waarop klanten jou kunnen benaderen en hoe jij zelf de klanten kunt benaderen.


klanten

Tips om de klantgerichtheid te verbeteren:                                                           

  • Verplaats jezelf in de klant


Ieder mens is anders en heeft daarom ook andere wensen en behoeftes. Dit geldt dus ook voor klanten. Speel in op de behoeftes en persoonlijkheid van de klant, daarmee bereik je meer bij een klant.

  • Ervaringen


Kijk eerst naar jouw toegevoegde waarde voor een klant en naar waarom jij een klant wilt helpen. Het gaat er niet om hoe je het doet, maar waarom. Door middel van verschillende ervaringen met klanten, kun jij jezelf beter ontwikkelen. Hoe pak jij het de volgende keer aan?

  • Wees oprecht


Bij het vergroten van klantgerichtheid is vriendelijkheid niet het belangrijkste. Waarom wil een klant een bepaald product kopen? Dat is een belangrijke vraag waar jij als medewerker op in moet spelen. Je moet de klant de juiste informatie en redenen geven waarom hij dat specifieke product zou moeten kopen. Wees dus oprecht bij het verkopen van producten.

  • Blije klanten


Speel niet veilig, maar kom uit je comfortzone! Zorg ervoor dat je gevarieerd te werk gaat, dit zorgt voor een betere toegevoegde waarde. Het uiteindelijke doel is de klant vrolijk de deur uit te zien lopen. Klanten die blij jouw winkel verlaten, komen vaker terug en zorgen voor mond-tot-mond reclame.


 


klanttevredenheid


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Competentie: Klantgerichtheid

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen