7 tips om een goede leider te worden

1: Behandel mensen zoals ze zelf behandeld willen worden.

Een goede leider weet altijd welke goede en slechte eigenschappen zijn werknemers hebben. Veel leiders vergeten daarbij wel om ook naar hun eigen gedrag en handelingen te kijken. Ook de invloed van dit gedrag op de werknemers vergeten ze in kaart te brengen. Hierdoor kan kan hen een hoop ontgaan.

De ongeschreven gouden regel luidt: ‘’Behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden’’. De aanname dat iedereen hetzelfde behandeld wil worden is dan al snel gemaakt. Als je alleen volgens deze regel te werk gaat, houdt je geen rekening met het feit dat mensen door verschillende zaken gemotiveerd raken. Daarom zou je eigenlijk iedereen dus anders moeten behandelen. Wat de een fijn vindt, kan de ander als naar ervaren. Daarom moet je een goede afweging maken over hoe om te gaan met elke werknemer en daarom kun je beter gebruik maken van een andere regel: ‘’Behandel mensen zoals ze zelf behandeld willen worden.’’ Een goede leider leest zijn medewerkers en past zijn gedrag daar op aan.

2: Probeer daadkrachtig over te komen zonder bot te zijn.

Als leider is het de kunst om de hele groep jou te laten volgen. Hierbij komt zowel overtuigingskracht als daadkracht kijken. Kracht is een belangrijke kwaliteit als leider. Degenen die moeten volgen willen namelijk kracht zien. Zij willen overtuigd worden dat het goed is om hun managers te volgen. Ze willen zien dat er iemand is die moeilijke beslissingen kan nemen en over de groep heerst. Het is de kunst om deze kwaliteiten niet te verwarren met bot gedrag, overal controle over willen hebben en dominantie.

3: Communicatie is 2-richtingsverkeer.

Veel leiders zien zichzelf als iemand met geweldige sociale vaardigheden. Er wordt echter vaak vergeten dat communicatie altijd 2-richtingsverkeer is. Je kunt wel zeggen dat de deur altijd open staat voor je medewerkers, maar in de praktijk zie je heel vaak dat hier geen gebruik van wordt gemaakt. Er is toch altijd wel een bepaalde drempel die door leiders zelf veroorzaakt wordt. Daarom is het belangrijk om als leider niet alleen met woorden, maar ook met daden te komen. Sta ook open voor suggesties. Op die manier voelen medewerkers zich beter op hun gemak in de communicatie met jou.

4: Geen woorden maar daden

Je kunt als leider de hele dag door sterke quotes roepen tegen je werknemers, maar dat zorgt er niet voor dat je een grote of goede leider bent. Een grote of goede leider laat zijn daden voor zich spreken. Het is beter om te laten zien wat voor gedrag je verwacht, in plaats van het alleen in woorden uit te dragen.

afbeelding-daden

5: Speel altijd open kaart met je medewerkers, wees transparant.

Een bedrijf werkt altijd met bepaalde doelen en een visie. Wees hierin duidelijk en breng het in kaart voor je medewerkers. Maak het visueel en heb het er vaak over met je werknemers. Op deze manier krijgt een goed leider zijn werknemers gemotiveerd.

6: Stel jezelf niet boven anderen.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, een arrogante baas. Er is bijna niets anders te bedenken dat je motivatie zo snel naar beneden haalt als een arrogante baas. Een goede leider zal zich niet gedragen alsof hij beter is dan een ander. Door de juiste daden zullen je werknemers hun plek sowieso wel kennen.

7: Wees betrokken bij je personeel.

Plezier in en motivatie voor je werk is erg belangrijk. Hou dit hoog in het vaandel. Maar pas op, een burn-out ligt altijd op de loer! Mensen die graag naar hun werk gaan, werken over het algemeen harder dan iemand die niet gemotiveerd is. Ook voor deze toppers moet er iemand zijn die af en toe op de rem trapt. Op deze manier zal je personeel zich ook geen nummertje binnen het bedrijf voelen. Daarnaast zal je personeel zich ook meer betrokken voelen en zich echt willen inzetten voor de belangen en doelen van het bedrijf. Voor iemand die het beste met je voor heeft doe je altijd net iets meer dan voor iemand die het je oplegt.

afbeelding-tips

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Leiderschap

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen