Je denkt erg mee met de mensen om je heen. Vaak houdt je dan ook rekening met hen bij het nemen van een beslissing, uitvoeren van taken of bedenken van oplossingen in bepaalde situaties.

Mensgericht als leidinggevende

Het is voor een bedrijf belangrijk dat medewerkers hun werk graag doen, maar het is ook van belang dat ze het goed doen. Een leidinggevende moet dus goed omgaan met de medewerkers. Je past je als leidinggevende zoveel mogelijk aan en betrekt de medewerkers bij de organisatie. Door goed leiding te geven, voelen de medewerkers zich gemotiveerd en competent om het werk goed uit te voeren. Natuurlijk zijn niet alle leidinggevenden hetzelfde. Iedereen geeft op zijn eigen manier leiding.

afbeelding-leidinggeven

Voorbeelden mensgerichte competenties

  • Vertrouwen

Je vertrouwt anderen en rekent er op dat mensen doen wat ze zeggen. Je hebt positieve verwachtingen en gelooft erin dat anderen het goed zullen gaan doen.
  • Geduld

Je neemt de tijd om je taken te volbrengen en hebt ook het vermogen om rustig te kunnen wachten. Je past je gemakkelijk aan het tempo van een ander aan, zodat ook bijvoorbeeld de samenwerking goed verloopt.
  • Medeleven

Hierbij draait het vooral om de emoties van een ander. Je kunt hier gemakkelijk mee omgaan en leeft snel mee met diegene. Je voelt je graag betrokken en doet er alles voor om diegene te helpen. Je voelt als het ware aan wanneer iemand verdriet heeft.
  • Luisteren

Je luistert aandachtig naar een ander en pikt belangrijke boodschappen op uit een gesprek. Je geeft een ander de ruimte om uit te praten en geeft diegene ook de juiste vorm van aandacht. Je begrijpt de ander en laat dit ook merken.
  • Toegankelijkheid

Je staat open voor verschillende mensen en ze kunnen jou ook makkelijk benaderen. Je geeft anderen het gevoel dat ze met alles bij jou kunnen komen om iets bespreekbaar te maken. Hierbij is jouw non-verbale houding een aantrekkingskracht.

Nadeel

  • Je bent zo veel bezig met anderen, dat je jezelf wel eens vergeet.
  • Je bent soms te lief en aardig voor mensen.
  • Er kan misbruik van je gemaakt worden.
  • De vraag is of je wel voldoende resultaat bereikt als je mensgericht te werk gaat.
  • Je wilt iedereen tevreden stellen, maar dit lukt bijna nooit.

afbeelding-nadeel

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: mensgericht

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen