Ieder mens is elke dag druk bezig met zijn of haar school, werk en privéleven. Wij voeren dagelijks verschillende taken uit en brengen zo onze dag door. Er zullen gevallen zijn waarbij wij te veel werk of deadlines hebben en niet meer weten waar we mee bezig zijn. Daarom is het organiseren van onze dagelijkse werkzaamheden erg belangrijk.

Voordelen organiseren

 • Het geeft je meer rust.
 • Voorkomt tijd verspillen bij het uitvoeren van taken.
 • Je vergeet niets, omdat je het terug kunt lezen in de planning.
 • Je hebt controle over alle taken en werkzaamheden.
 • Het bewaken van grenzen gaat veel gemakkelijker.

Nadelen organiseren

 • Afwijken van jou planning kan lastig zijn.
 • Een planning maken is extra werk, terwijl je ook direct van start kunt gaan met je taken.

afbeelding-voor-en-nadelen

Tips voor het beter organiseren

 • Plannen

Weet wat de taken zijn en noteer dit globaal voor jezelf. Dit zorgt ervoor dat je alle taken die je moet uitvoeren ook daadwerkelijk uitvoert. Dit is ook een manier om dingen niet te vergeten. De planning moet wel realistisch en haalbaar zijn.
 • Prioriteiten stellen

Na het plannen van jouw taken ga je kijken naar de verschillende taken die je moet uitvoeren. Welke is het  belangrijkst en wanneer moet die taak afgerond zijn. Dit zorgt ervoor dat je alles op tijd afwerkt en compleet maakt. Gebruik hierbij een to-do-list.
 • Tempo

Iedereen heeft zijn eigen werktempo. Organiseer op basis hiervan jouw planning. Denk vooral aan: wanneer kan ik de taak het beste uitvoeren? Hoe lang heb ik nodig voor het uitvoeren van de taak?
 • Sorteren

Zorg ervoor dat jouw zaken op orde zijn. Sorteer de juiste papieren bij elkaar, maak documenten/mappen aan en houd je mailbox opgeruimd. Verwijder items als je ze niet nodig hebt.

Neem geen taken aan waar je geen tijd voor hebt. Zorg ervoor dat jouw taken af zijn en ga dan pas na of je anderen kunt helpen met het uitvoeren van hun taken. Mocht je zelf niet verder kunnen met jouw taak, omdat je de juiste oplossing niet kunt vinden, ben dan niet bang en vraag om hulp. Wie weet kunnen andere mensen jou helpen.

afbeelding-helpful-tips

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: organiseren

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen