10 tips die je helpen beter samen te werken

 
 • Zorg voor een gezamenlijke missie. Zorg dat het doel helder is en maak het aantrekkelijk. Alleen door een helder doel te hebben kun je er voor zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Als het doel aantrekkelijk is en iedereen aangaat, zal iedereen ook graag een stapje extra willen doen.

 • afbeelding-doel-voor-ogen

  1. Zorg dat je in het team je mening te allen tijde kunt uitspreken. Spreek ook gewoon je gedachten en gevoel uit naar de anderen. De manier waarop is daarbij natuurlijk wel belangrijk. Door te weten hoe een ander ergens in staat, kun je veel makkelijker op elkaar inspelen.

   

  1. Zorg dat behaalde successen kenbaar worden gemaakten vier ze samen. Dit zal zorgen voor een sterker teamgevoel. De teamspirit wordt er zeker beter van. Ook is het altijd goed om iemand die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd of meer heeft gedaan dan verwacht werd in het zonnetje te zetten.

   

  1. Zie feedback niet als kritiek, maar als een luxe. Hoe fijn is het om te weten wat er beter kan aan je werk. Vraag daarom gewoon om feedback en probeer ervan te groeien. Om goed te worden in je vak moet je je altijd op bepaalde punten ontwikkelen. Zorg daarom ook dat je er je voordeel mee doet als je feedback ontvangt.

  afbeelding-feedback

  1. We zijn allemaal verschillend, accepteer dit dan ook van elkaar. Probeer elkaars verschillen te kennen. In plaats van vastlopen op de verschillen moet je je voordeel eruit halen. Iedereen weet wel iets waar je van kunt leren. Benut deze kansen dan ook.

   

  1. Zorg dat je goed en bewust luistert naar elkaar. De meest succesvolle samenwerkingen in de geschiedenis bestonden voor 95% uit goed luisteren naar elkaar.

   

  1. Als je alleen werkt kun je best veel bereiken, maar werk je samen dan kun je nog veel meer bereiken. Door samen te werken heb je een groter netwerk, meer kennis en bepaalde taken kunnen sneller opgepakt worden bij een goede taakverdeling.

   

  1. Wees niet te zuinig met complimenten. Een compliment is de smeerolie voor elke samenwerking. Een compliment is ook de brandstof voor elk individu om nog een stapje extra te doen.

   

  1. Relax! Hoe meer ontspannen je bent, hoe meer je team ook gaat ontspannen en dan niet ontspannen in de zin van lekker achterover leunen. We hebben het hier over ontspannen in je houding en gedrag, de manier van communiceren. Als je dit allemaal ontspannen weet te brengen, creëer je ook een bepaalde rust in je team. Chaos probeer je hiermee te voorkomen.

  afbeelding-relax

  1. Maak het leuk voor je team. Vergeet niet te lachen en af en toe een geintje te maken. Dit zal ook zorgen voor een goede sfeer binnen het team. Eigenlijk moet elk teamlid er naar uitkijken om snel weer samen te komen.

   

  Nog meer oefenen
  Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Samenwerken

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen