Het is een goed idee om de zoveel tijd te controleren hoe ver je bent met je taak en/of het behalen van jouw doel. Door het uitvoeren van een controle krijg je een beter beeld van wat je aan het doen bent. Dit geeft je de mogelijkheid dingen aan te passen, beter te werken of sneller te werken. Een controle wordt meestal uitgevoerd door je leidinggevende. Het is fijn als anderen kunnen bijsturen bij het uitvoeren van je taak of het behalen van jouw doel, maar ook jij kunt zelf een voortgangscontrole uitvoeren op jouw eigen werkzaamheden.

Hoe kun je het beste controleren?

Plannen

Een planning is een handig middel dat je kunt gebruiken voor verschillende werkzaamheden. Ook voor de competentie voortgangscontrole is het mogelijk dit middel in te zetten. In een planning kun opnemen wanneer je wie en wat gaat controleren.

Kwaliteit gericht

Heb je wel genoeg kennis en vaardigheden om je taken te volbrengen en je doel te behalen? Om meer kennis op te doen kun je een training volgen of jezelf informeren via het internet.

Regels

Door het maken van regels gaat het werken met anderen veel sneller. In de regels kun je ook aangeven wat je verwacht en hoe je het verwacht.

Signalen

Er zullen momenten zijn dat je wordt geïnformeerd zonder specifiek een controle te hebben gedaan. Dit zijn signalen die je opvangt. Denk bijvoorbeeld aan klachten. Als er een deadline is en je hoort mensen klagen dat ze tijd tekort hebben of het te druk hebben, dan kan dat een indicatie zijn dat de deadline niet gehaald gaat worden. Je hoeft dus soms alleen signalen op te vangen om op de hoogte van de situatie te zijn.

afbeelding-controleren

SMART

Bij het uitvoeren van een taak of doelstelling, is het handig als dit SMART is opgesteld (Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden). SMART is een handig hulpmiddel, zowel voor jou als voor anderen. Maar wat bedoelen ze nu met SMART?

Specifiek

Wat wil je met je doel bereiken?

Meetbaar

Zijn je doel en resultaten te meten?

Acceptabel

Ga je hiermee resultaat krijgen?

Realistisch

Ga je jouw doel halen?

Tijdsgebonden

Hoeveel tijd heb je nodig voor het behalen van jouw doel? 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: voortgangscontrole

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen