16 juli 2019 
2 min. leestijd

Diagrammen

Diagrammen

Diagrammen zijn een vast onderdeel van een capaciteiten-, intelligentie– of IQ-test. Het is in feite een grafische weergave van het onderlinge verband van een bepaald thema. Dit thema wordt vaak aangegeven met verschillende begrippen. Het onderlinge verband hiervan vormt uiteindelijk een diagram, waarin je in de grote cirkel vanuit de kleinere cirkels kunt aflezen wat dit verband is. Iedere cirkel staat hierbij voor een begrip, de verschillende cirkels staan hierbij in relatie tot elkaar en vertellen jou een verhaal. Het diagram kun je oplossen als je precies weet waar deze relaties voor staan. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Neem dan vooral een kijkje bij onze trainingspakketten.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Diagrammen uitleg


Diagrammen oefentest

Loading...


Verschillende soorten diagrammen

Diagrammen zijn vrij eenvoudig te snappen als je de logica hierin kunt zien. Hieronder staan een aantal voorbeelden uitgelegd over verschillende soorten diagrammen


De grote cirkel geeft het overkoepelende verband

 Als eerste voorbeeld hebben we een grote cirkel die staat voor ‘elektronisch apparaat’. In de kleinere cirkels zie je dan verschillende apparaten staan die aangeven dat het om een elektronisch apparaat gaat. In een van de kleinere cirkels staat dan bijvoorbeeld ‘laptops’. Een andere cirkel kan het woord ‘navigatieapparaten’ bevatten. Beide zijn het elektronische apparaten, maar zijn het twee verschillende apparaten en hebben ze niets met elkaar te maken. Het zijn daarom twee verschillende apparaten die niets met elkaar te maken hebben buiten dat het beide elektronische apparaten zijn.

Niet altijd heeft alles volledig met elkaar te maken

Daarnaast zou het kunnen zijn dat twee cirkels los van elkaar staan. ‘Televisie’ en ‘pincet’ hebben bijvoorbeeld helemaal geen verband. Er bestaat daardoor geen duidelijke relatie tussen de begrippen.

Een gedeeltelijk verband met overlappende cirkels

Mochten er geen cirkels binnen elkaar getekend zijn of staan ze niet los van elkaar, dan zou het ook kunnen dat de cirkels in elkaar overlopen. Er is dan gedeeltelijk een verband, maar niet helemaal. Als voorbeeld een cirkel met ‘gemene mensen’. Als een van de andere begrippen dan ‘leraren’ zijn, kan dit een gedeeltelijk verband veroorzaken en dus als half overlappende cirkel geplaatst kan worden. Want gemene mensen kunnen leraren zijn, maar leraren kunnen ook gemene mensen zijn. Andere mensen kunnen immers ook gemeen zijn, dit hoeven niet per se leraren te zijn.

Diagrammen tipsNog meer diagrammen oefenen

Wil je nog meer diagrammen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen