Capaciteitentest voorbereiden en oefenen
Clayton Vitor
Capaciteitentest voorbereiden en oefenen
11/09/2021
1 min
0

Letterreeksen oefenen

11/09/2021
1 min
0

Ga je een test maken waarbij je ook letterreeksen tegen gaat komen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want je kunt de letterreeksen oefenen. Het is belangrijk dat je het serieus neemt en je goed voor gaat bereiden. Sommige mensen denken dat testen geen voorbereidingen nodig hebben, maar het is beter om wel te oefenen. Zeker de letterreeksen kun je heel goed oefenen en daarom is het ook zeker aan te raden om hier de nodige tijd en aandacht aan te besteden. Het resultaat zul je straks zien als jij je score te horen krijgt. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om onderaan de pagina een kijkje te nemen bij onze trainingspakketten.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Letterreeksen uitleg

Als je een capaciteitentest moet maken, is de kans groot dat je met letterreeksen te maken krijgt. Het is een onderdeel dat altijd getest wordt als je gaat solliciteren bij de politie en de capaciteitentest moet maken. Letterreeksen zijn een standaard onderdeel, maar er zijn wel verschillende soorten letterreeksen. Je moet in staat zijn om verschillende soorten letterreeksen op te lossen.


Letterreeksen oefentest

Loading...


Verschillende soorten letterreeksen

Anagrammen

Bij een anagram gaat het over een woord dat ontstaat door letterverplaatsing uit een ander woord. Je gaat daarbij dus een nieuw woord maken van de letters van een ander woord door deze in een andere volgorde te zetten. We hebben om het duidelijk te maken een aantal voorbeelden van anagrammen voor je op een rijtje gezet. Je ziet dat dezelfde letters gebruikt worden om een ander woord te maken:

Pas – sap

Kat – tak

Onthoud goed dat de anagrammen in verschillende varianten voorkomen:

  • Anagrammen met losse letters
  • Anagrammen met lettergrepen en één lettergreep te veel
  • De missende letters


Letterpatronen

Dit is een voorbeeld van hoe een letterpatroon eruit zou kunnen zien.

Oefen hier je letterreeksen


Letterreeksen tip

Onthoud altijd goed dat in Nederland de top 5 van de meest voorkomende begin letters van de woorden in onze taal zijn: S – B – K – V – P. Zorg dat je weet welke woorden vaak voorkomen en probeer om je deze eigen te maken. De kans is groot dat woorden met deze letters beginnen, maar er zijn natuurlijk ook andere letters waar je woord mee kan beginnen. Het is echter altijd het proberen waard als je er even niet uitkomt.


Nog meer letterreeksen oefenen

Wil je nog meer letterreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de trainingspakketten hieronder om verder te gaan.


Reacties
Categorieën