09 november 2021 
1 min. leestijd

Letterreeksen oefenen

Letterreeksen oefenen

Ga je een test maken waarbij je ook letterreeksen tegen gaat komen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want je kunt de letterreeksen oefenen. Het is belangrijk dat je het serieus neemt en je goed voor gaat bereiden. Sommige mensen denken dat testen geen voorbereidingen nodig hebben, maar het is beter om wel te oefenen. Zeker de letterreeksen kun je heel goed oefenen en daarom is het ook zeker aan te raden om hier de nodige tijd en aandacht aan te besteden. Het resultaat zul je straks zien als jij je score te horen krijgt. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om onderaan de pagina een kijkje te nemen bij onze trainingspakketten.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Letterreeksen uitleg

Als je een capaciteitentest moet maken, is de kans groot dat je met letterreeksen te maken krijgt. Het is een onderdeel dat altijd getest wordt als je gaat solliciteren bij de politie en de capaciteitentest moet maken. Letterreeksen zijn een standaard onderdeel, maar er zijn wel verschillende soorten letterreeksen. Je moet in staat zijn om verschillende soorten letterreeksen op te lossen.


Letterreeksen oefentest

Loading...


Verschillende soorten letterreeksen

Anagrammen

Bij een anagram gaat het over een woord dat ontstaat door letterverplaatsing uit een ander woord. Je gaat daarbij dus een nieuw woord maken van de letters van een ander woord door deze in een andere volgorde te zetten. We hebben om het duidelijk te maken een aantal voorbeelden van anagrammen voor je op een rijtje gezet. Je ziet dat dezelfde letters gebruikt worden om een ander woord te maken:

Pas – sap

Kat – tak

Onthoud goed dat de anagrammen in verschillende varianten voorkomen:

  • Anagrammen met losse letters
  • Anagrammen met lettergrepen en één lettergreep te veel
  • De missende letters


Letterpatronen

Dit is een voorbeeld van hoe een letterpatroon eruit zou kunnen zien.

Oefen hier je letterreeksen


Letterreeksen tip

Onthoud altijd goed dat in Nederland de top 5 van de meest voorkomende begin letters van de woorden in onze taal zijn: S – B – K – V – P. Zorg dat je weet welke woorden vaak voorkomen en probeer om je deze eigen te maken. De kans is groot dat woorden met deze letters beginnen, maar er zijn natuurlijk ook andere letters waar je woord mee kan beginnen. Het is echter altijd het proberen waard als je er even niet uitkomt.


Nog meer letterreeksen oefenen

Wil je nog meer letterreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de trainingspakketten hieronder om verder te gaan.


€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen