16 juli 2019 
4 min. leestijd

Capaciteitentest oefenen

Capaciteitentest oefenen

Oefenen voor een capaciteitentest? We raden je aan dit zeker te doen! Zo vergroot je de kans om een hoge score te behalen, want ook een capaciteitentest kun je oefenen. Mogelijk vraag je jezelf af: ‘Waarom moet ik oefenen voor een capaciteitentest? Ze willen toch weten hoe slim ik ben?’, toch is aangetoond dat het oefenen van een capaciteitentest jouw score verhoogt. Tot op zeker hoogte kun je beter worden in de oefeningen die bij een capaciteiten-, intelligentie-, IQ-test of assessment passen, tegelijk is er een soort plafond (jouw intelligentie). Wil je capaciteitentesten oefenen? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Capaciteitentest oefenen: jouw score verhogen

Als je oefent voor een capaciteitentest word je niet direct slimmer, het helpt je vooral om sneller tot oplossingen te komen bij specifieke vraagstukken. Als je bepaalde onderdelen oefent ga je de oplossing namelijk sneller zien. Je gaat verbanden leggen en patronen sneller snappen. Essentieel, want bij veel vragen wordt inzicht verwacht. Je gaat ook ezelsbruggetjes gebruiken, dit maakt je veel behendiger tijdens de test. Na een aantal uurtjes oefenen merk je al dat het beter gaat!

Denk eraan, tijdens de toets moet je laten zien wat je kunt, dus oefen voor jouw capaciteitentest tot je de stof volledig beheerst. 

Als je oefent helpt dat ook bij het opfrissen van jouw geheugen. Stel je krijgt opeens een figuurreeks in jouw test, dan is het enorm vervelend wanneer je deze niet gewend bent te maken. Je oefent zodat de vraagstellingen in je hoofd blijven hangen, waardoor je tijdens het maken van de test maximaal presteert, zo heb je ook geen last van tijdsdruk en kun je sneller antwoord geven! Oefening is de beste voorbereiding!

Ontdek je dat je niet zo goed bent in bepaalde onderdelen? Dan geeft je dat de tijd om nog eventjes te oefenen tot je het wel snapt. Door te oefenen raak je gewend aan de vraagstukken die bij een capaciteitentest passen. Start daarom direct met het doornemen van de belangrijkste stof, zo kun je daarna werken aan jouw zwaktes / verbeterpunten.


Capaciteitentest oefenen: direct aan de slag

Als je oefent is het belangrijk eerst een plan van aanpak te bedenken, zo weet je wat de belangrijkste onderdelen zijn en wat je er van kunt verwachten. Doe dit voor je start met oefenen en pas jouw planning aan wanneer je meer inzicht in jouw sterktes en zwaktes krijgt.

Vaak wordt vooraf aangegeven of is vooraf bekend welk onderdeel wel of niet bij jouw capaciteitentest past. Pas hier jouw oefentraject op aan, op deze manier kun je jouw tijd zo efficiënt mogelijk inzetten.

Neem de tijd wanneer je oefent! Schrijf veel dingen op die je nog niet wist, zo kun je dit in een later stadium alsnog behandelen. Maak van ieder onderdeel een aantal vragen, zo weet je zeker dat je het echt snapt. Een capaciteitentest oefenen is niet zomaar gedaan, het vraagt veel tijd, inzet en aandacht van je. Des te meer je oefent, hoe minder tijd je nodig zult hebben tijdens de capaciteitentest. Als je minder tijd nodig hebt kun je langer nadenken over de opgaves die je niet direct begrijpt. Al met al zijn dit de belangrijkste redenen waardoor je door te oefenen hoger zal scoren.

Lees de instructies goed tijdens de test, zo kun je de vragen direct beantwoorden en bespaar je tijd met het corrigeren van opgaves. Bereken ook globaal hoeveel tijd je nodig hebt per vraag, zo kun je de controle over de toets behouden. Bij sommige toetsen heb je de mogelijkheid om een vraag over te slaan en door te gaan naar de volgende vraag. Mocht het zo zijn dat je te lang bij een bepaalde vraag blijft hangen, dan is het slim om deze vraag over te slaan. Zo houd je het tempo er in en kun je door naar de vragen die je wel begrijpt.

Zorg er ook voor dat je nooit blind gokt, neem de tijd om een vraag te lezen en na te denken. Het is zonde als je een vraag niet doet terwijl je wel een goed antwoord had kunnen geven. In de meeste gevallen gebeurt dit als er tijdgebrek is. Door je goed voor te bereiden voorkom je zo dat er stress ontstaat.


Wanneer heb je voldoende geoefend voor een capaciteitentest?

Ga voor jezelf na of je alles snapt. Twijfel je nog? Maak dan oefeningen. Probeer voor ieder onderdeel een aantal oefeningen te maken en ontdek hoe dit gaat. Als je slecht scoort weet je dat je aan de bak moet. Zorg er sowieso voor dat je een ruime marge hebt, zo weet je zeker dat je tijdens de toets goed kunt presteren. Blijf oefenen totdat je het gevoel hebt dat er niks meer mis kan gaan. Probeer oefeningen te vinden die passen bij het niveau waarop je wilt presteren, voorbeeldvragen zoals je deze hier tegenkomt zijn waarschijnlijk eenvoudiger dan de vragen die je tijdens een capaciteiten- of intelligentietest krijgt.

Zorg dat je weet wat er van je gevraagd wordt, zo gebeurt er tijdens de capaciteitentest niets onverwachts. Teveel oefenen bestaat niet, de enige fout die je kunt maken is te weinig oefenen. Het is belangrijk dat je met een zeker gevoel aan je capaciteitentest begint, dit geeft je zelfvertrouwen!


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen