Het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment is er voor Nederlanders in binnen- en buitenland. Onze hele leven in Nederland hangt samen met het buitenland. Is er onveiligheid of oneerlijkheid in het buitenland, dan gaat dit ten koste van de veiligheid in Nederland. Wij grijpen in, samen met onze buitenlandse connecties.

Inhoudsopgave
    • Het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment onderhandelt
    • Wat weet jij over verschillende onderwerpen?
    • Weten we samen genoeg?
    • Zijn we te verschillend?
    • Het Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment onderhandelt     Een eerlijk en veilig leven, met respect voor het milieu, dat is wat we voor onze inwoners willen. Iedereen moet, binnen de grenzen van de wet, zichzelf kunnen zijn. Onze taakomschrijving gaat van ontwikkelingssamenwerking tot het geven van negatieve reisadviezen en het bevorderen van internationale handel vanuit Nederland. Alles wat met de betrekkingen met het buitenland te maken heeft dus.

     Wereldwijd zijn wij op 140 locaties de belangen van Nederland aan het behartigen. In Nederland moeten wij veel van allerlei onderwerpen weten, omdat er nou eenmaal allerlei onderwerpen aan bod komen binnen ons ministerie. Wij vragen onze medewerkers dus nogal wat. Om een goede inschatting te kunnen maken of jij de juiste persoon bent om bij ons te werken, maken wij daarom gebruik van een assessment tijdens de sollicitatieprocedure.

     Logo van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

     Wat weet jij over verschillende onderwerpen?     Bij ons solliciteer je online met jouw motivatiebrief en curriculum vitae. Wij selecteren uit de reacties de meest geschikte kandidaten en gaan in gesprek met deze kandidaten. We maken kennis en wisselen verwachtingen en vragen uit. Na deze ronde is er een eventueel tweede gesprek en daarna weer een selectie. Behoor je weer tot de meest geschikte kandidaten, dan vragen wij jou om deel te nemen aan een assessment.

     Het belangrijkste doel van het assessment is om vast te stellen of wij goed samen kunnen werken en of jij geschikt bent voor de functie waarop jij gesolliciteerd hebt. Jouw antwoorden op onze vragen geven duidelijkheid over jouw persoonlijkheid en of wij bij elkaar passen. Vervolgens geef je antwoord op meer vragen en doe je een aantal testen. Hieruit worden jouw vaardigheden, competenties, doorgroeimogelijkheden en sterke en minder sterke punten gefilterd. Ook kan een interview met een psycholoog onderdeel van jouw assessment uitmaken. Voor sommige functies is, om de jou geschiktheid te bepalen, het van belang om jou aan het werk te zien. Dit kan in de vorm van een rollenspel of een door jou op te lossen case.

     Do You Know?

     Weten we samen genoeg?     Nadat wij de uitslag van het assessment hebben ontvangen, vindt de laatste selectie plaats: de selectie van de kandidaat die bij ons komt werken. Ben jij aangenomen, dan blijven de resultaten van het assessment voor jouw carrière bij ons van belang. Wij stimuleren jouw groei binnen ons ministerie. Welke cursussen of opleidingen jij hiervoor het beste kunt volgen, vinden wij terug in het verslag. Ook bij een mogelijke functiewijzigingen kunnen wij jouw geschiktheid hiervoor teruglezen.

     Zijn we te verschillend?     Gaat een andere kandidaat er met de functie vandoor en is er voor jou geen geschikte andere functie, dan vernietigen wij jouw dossier. Jij kunt met behulp van het verslag van het assessment solliciteren op vacatures die beter aansluiten bij jouw profiel. Ook binnen andere organisaties zijn medewerkers nodig die veel van verschillende onderwerpen weten.

     Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt gebruik van LTP assessment

     Nog meer oefenen
     Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Ministerie van Buitenlandse Zaken assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen