Capaciteitentest voorbereiden en oefenen
Clayton Vitor
Capaciteitentest voorbereiden en oefenen
11/09/2021
1 min
0

Analogieën oefenen

11/09/2021
1 min
0
Als voorbereiding op het assessment is analogieën oefenen een hele goede voorbereiding. Het is echt een aanrader, waar je heel goed gebruikt van kunt maken. Zorg er voor dat je het goed oefent. Het gaat er bij analogieën om dat je onderlinge verhoudingen tussen objecten (of een construct) goed in kunt schatten. Je hebt daarbij meestal de keuze uit diverse antwoorden. Wil je nog meer capaciteitentesten oefenen voor je assessment? Bekijk dan onze trainingspakketten onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training


Analogieën uitleg 

Bij de analogie gaat het om de vorm A : B als C : D. Als je zelf een analogie wil bedenken, zorg dan dat het antwoord van de verhouding tussen C en D hetzelfde is als tussen A en B. Het oefenen is hierbij van groot belang, zodat je inzicht krijgt in hoe het precies werkt. Analogieën kun je namelijk heel goed oefenen. Daarvoor kun je een analogieën test gebruiken.


Analogieën oefentest

Loading...


Analogieën soorten


Verschillen enkelvoudige en dubbele analogie

Het is belangrijk dat je de verschillen tussen de enkelvoudige en dubbele analogie snel helder hebt. Daarom leggen we het je graag uit aan de hand van een voorbeeld. We nemen als eerste voorbeeld de enkelvoudig analogie:
Dief : stelen = arts: …..
Hier hoef je maar 1 ding in te vullen en bij dubbele analogieën moet je 2 dingen invullen.

...fruit= wortel:...


Analogieën tips


Nog meer analogieën oefenen

Wil je nog meer analogieën oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten hier beneden om verder te gaan.


Reacties
Categorieën