Tegenwoordig worden assessments steeds belangrijker tijdens sollicitatieprocedures. Maar hoe kun je jezelf voorbereiden op een assessment? In dit artikel wordt dat uitgelegd.


Inhoudsopgave

Fris zijn

Omdat assessments vaak vermoeiend zijn, is het belangrijk dat je goed en genoeg slaapt en dat je conditie normaal is. Assessments kosten namelijk veel energie en er wordt veel van je uithoudingsvermogen geëist. Als je last hebt van vermoeidheid of je voelt je niet lekker, dan is het verstandig om het assessment te verplaatsen.

Kleding 

Als je een assessment moet afleggen is het ook verstandig om na te denken over welke kleding je gaat aantrekken. Psychologen zien jou als vertegenwoordiger van het bedrijf waar je graag voor wilt werken. Op die manier wordt er door de psychologen gekeken naar representativiteit, niet als begrip. Belangrijk is wel dat jij je comfortabel voelt in de kleding die je hebt gekozen.Op tijd beginnen 

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereiding voor jouw assessment. Weet je bijvoorbeeld dat je over 3 weken een assessment hebt, dan is het verstandig om nu alvast te beginnen met de voorbereidingen. Begin niet pas met oefenen op de dag voordat je het assessment moet afleggen.


Tijdsgebonden

Houd er rekening mee dat de meeste assessments gebonden zijn aan een bepaalde tijd. Je tijd om een vraagstuk op te lossen is dus beperkt. Als je het antwoord op een bepaalde vraag niet weet, is het verstandig deze vraag over te slaan en verder te gaan met de andere vragen. Het zou kunnen dat je voor de overige vragen je tijd nog hard nodig hebt.

Onderzoek

Als je gaat voorbereiden op een assessment kan het ook verstandig zijn, het bureau waar het assessment moet worden uitgevoerd te onderzoeken. Het kan daarbij ook van belang zijn uit te zoeken wat er precies getest gaat worden, aangezien de manier waarop het assessment wordt uitgevoerd per bureau kan verschillen.


Stress

Als je een assessment moet afleggen is het van groot belang om jezelf te blijven en vooral ook om rustig te blijven. Zorg er daarom ook voor dat je goed bent uitgerust. Je wilt natuurlijk het allerbeste van jezelf laten zien aan jouw toekomstige werkgever. Belangrijk is ook om van tevoren te weten waar je precies moet zijn om je assessment af te leggen. Verder is het belangrijk vooral eerlijk te zijn en antwoorden te kiezen die het eerste bij je opkomen.


Don’ts van een assessment

Er zijn mensen die het assessment onderschatten. Dit wordt vooral afgeraden, aangezien het assessment voor jou de ideale mogelijkheid is om indruk te maken op jouw toekomstige werkgever. Er wordt niet alleen gekeken naar de resultaten van het assessment, maar ook naar hoe je als persoon overkomt. Zorg er dus voor dat je er netjes uitziet als je een assessment moet afleggen. En misschien nog belangrijker is: wees op tijd op de locatie waar je het assessment moet afleggen!


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.Artikelen in Hoe moet ik me voorbereiden op mijn assessment?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen