Iedere dag maak je wel een bepaalde indruk op iemand. Zo maak je ook een indruk tijdens een sollicitatiegesprek of tijdens jouw eerste werkdag. Zo nu en dan maak je indruk op iemand die je niet al te vaak meer zult zien of op iemand die belangrijk voor jou kan worden of dat al is. In dit artikel wordt beschreven hoe je zakelijk het beste indruk kan maken op verschillende mensen in jouw leven.

Indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek 

Ook als je een sollicitatiegesprek hebt is het van groot belang om indruk te maken op jouw (toekomstige) leidinggevende. Hieronder volgen tips voor een goede eerste indruk tijdens een sollicitatiegesprek:


1. Kleding 


Belangrijk is om kleding aan te trekken waarin jij jezelf het prettigst voelt, maar die tegelijkertijd ook past bij de stijl van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Uit onderzoek is gebleken dat zwart, grijs, bruin en donkerblauw goede keuzes zijn.


2. Jezelf zijn 


Jezelf zijn is misschien wel de beste manier om een goede indruk te maken op jouw gesprekspartner. Natuurlijk mag je wat gespannen zijn, aangezien je graag de baan wilt hebben. Wanneer je jezelf goed hebt voorbereid heb je echter normaal gesproken niets om je druk over te maken.


3. Vragen stellen 


Door vragen te stellen aan jouw gesprekspartner kun je ervoor zorgen dat het gesprek daadwerkelijk een gesprek wordt. Door vragen te stellen toon je ook aan geïnteresseerd te zijn in jouw gesprekspartner en in het bedrijf.


4. Complimenten


Uit onderzoek is gebleken dat complimenten uitdelen aan jouw gesprekspartner de kans op een baan vergroot. Belangrijk hierbij is dat je het wel echt meent.


5. Houding en stem 


De houding die je aanneemt is sowieso belangrijk bij een sollicitatiegesprek. Geef bijvoorbeeld jouw gesprekspartner een goede en stevige handdruk. Wanneer je in gesprek bent moet je zorgen voor een goede en actieve houding, dus niet bijvoorbeeld met je armen of benen over elkaar gaan zitten. Probeer ook luid, duidelijk, actief en helder te spreken.


Natuurlijk is op tijd komen ook van groot belang om een goede indruk te maken op jouw gesprekspartner. Nog meer tips vind je in deze video:


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=FO_-ZfmMLSI[/embed]

Indruk maken op jouw leidinggevende.

Natuurlijk wil je als werknemer van jouw leidinggevende het respect krijgen dat je verdient. Belangrijk is dan om te laten zien wat je als werknemer in huis hebt om jouw leidinggevende voldoende te kunnen overtuigen. Hier worden 5 tips beschreven die je op weg kunnen helpen om een goede indruk op jouw leidinggevende te maken:


1. Onderneem actie tijdens je werk 


Een zeer actieve werkhouding wordt altijd op prijs gesteld door jouw leidinggevende. Wanneer je als mens succesvol wilt zijn, is het van belang om initiatief te tonen als er binnen het bedrijf een of meerdere problemen moeten worden opgelost.


2. Zorg ervoor dat jij niet de persoon bent die alle vervelende klusjes op het werk moet doen 


Als jij degene bent die iedere keer weer de koffie moet halen of bijvoorbeeld die vervelende klusjes van anderen moet oplossen, betekent dit dat jouw aanzien in de ogen van jouw leidinggevende niet beter wordt.


3. Durf vooral risico te nemen 


Als jij als werknemer er steeds voor kiest om de gemakkelijkste taken uit te voeren, is de kans groot dat jouw leidinggevende denkt, dat jij weinig of geen potentie hebt om te groeien in het bedrijfsleven.


4. Schuif jouw faalangst aan de kant 


In principe is fouten maken geen grote ramp. Je moet jezelf vooral niet laten tegenhouden door faalangst, want van fouten kun je leren. Door te leren van jouw fouten kun je ook meer waarde hebben voor het bedrijf. Als je leert van jouw fouten is de kans ook aanwezig dat jouw krachtdadige houding meer waardering oplevert van jouw leidinggevende.


5. Ben vooral blij, positief gestemd en aardig.


Een hartelijk karakter krijgt altijd een goede waardering van jouw leidinggevende. Wees vooral vriendelijk tegenover je collega’s en probeer ook de relatie met jouw leidinggevende te verbeteren. Wat belangrijk kan zijn, is dat je onder meer interesse toont en dat je vriendelijk en respectvol bent.


Wil je meer tips over hoe je een goede indruk zou moeten maken op jouw baas? Check dan deze video:


[embed]https://www.youtube.com/watch?v=u2hAh11479c[/embed]


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Indruk maken op

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen