Wat is een assessment dag?

Een evenement waarbij jij centraal staat, maar de regie in andere handen ligt.


Voor het eerst een assessment dag meemaken is super spannend. Je hebt geen idee wat je te wachten staat. Hieronder wordt daarom uitgelegd hoe een assessment dag eruit kan zien.


assessment-stift

Het programma

Voordat je aan een assessment dag deelneemt, wordt je geïnformeerd over waar je moet zijn, het programma, de kledingvoorschriften, eventuele ontspanningsmogelijkheden, de naam  van de contactpersoon voor eventuele vragen en voorbereidend werk dat van je wordt verlangd. Op de ochtend van het assessment krijg je een instructie toegestuurd waarin staat vermeld welke soort oefeningen je gaat uitvoeren, wat de rol van de assessoren is en wat er op die dag van je wordt verwacht. Het kan zelfs zo zijn dat je specifieke informatie krijgt over de oefeningen zoals bijvoorbeeld: je gaat verschillende onderwerpen bespreken, je krijgt een vraaggesprek en je gaat je bezighouden met schrijfwerk. Het is erg belangrijk dat je tijdens de oefeningen niet weg zakt en goed blijft luisteren. Mochten er dingen niet duidelijk zijn, geef dit dan direct aan.


Je dag bestaat uit het uitvoeren van een aantal simulatieoefeningen. Hierbij krijg je de gelegenheid om gedrag te tonen dat belangrijk is voor de bedoelde baan. Je krijgt zo ook een realistisch en eerlijk beeld over de inhoud van de baan.


kennis-houding-gedrag


Op de dag zelf meld je je op locatie bij de receptie en begint je dag in een ontvangstruimte. In deze ruimte zitten ook andere deelnemers. Je wacht samen met deze andere deelnemers tot je wordt opgehaald. Als je wordt opgehaald, loop je mee naar de testruimte. Je krijgt informatie over het doel van het assessment, het belang voor het bedrijf/organisatie en aanmoediging voor jou om ervoor te gaan. Je gaat aan het werk met een test assistent tijdens het invullen van een persoonlijkheidsvragenlijst en het afleggen van een intelligentietest. De test assistent geeft je instructies en bewaakt jouw tijd. Je zit niet alleen in de ruimte, maar met meerdere mensen. Voordat je aan het werk wordt gezet, informeert de test assistent jou over de dag zelf en wat er allemaal van jou wordt verwacht.


programma-vragen


Het programma ligt meestal voor de hele dag van tevoren vast. Bij een groepsassessment krijg je soms een schema met informatie, terwijl je in de testruimte wordt aangestuurd door een test assistent. Je wordt vooral getest op het anticiperen op nieuwe situaties. Hoe ga jij om met tijdsdruk? Je krijgt te maken met looptijd, wachttijd en lunchpauze. De meeste assessmentprogramma’s zitten bomvol, dus je moet er vanuit gaan dat je gedurende het hele programma flink wordt bezig gehouden. Als je sneller dan de gemiddelde tijd klaar bent, heb je even de tijd om wat stoom af te blazen. Bij een programma van een hele dag krijg je een uur lunchpauze. Als je er niet in slaagt om in de gegeven tijd alle persoonlijkheidsvragen in te vullen, kan het zo zijn dat je het als huiswerk mee krijgt naar huis.


Het is een vermoeiende dag, dus wees voorbereid. Laat je tijdens de dag niet afleiden door allerlei perikelen op je huidige werk. Zorg voor genoeg energie om het de hele dag vol te kunnen houden.


Veel succes!


doe-durf-zetdoor


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Hoe ziet een assessment dag eruit?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen