Een fact-findingoefening is een krachtig middel om na te gaan hoe goed je informatie kunt analyseren door nuchter te denken en tot een beslissing te komen die door feiten wordt ondersteund. Je zult het op een assessment niet zo vaak tegenkomen als andere soorten oefeningen, maar krijg je deze oefening, dan kun je dat beschouwen als een gelegenheid om uit te blinken.


Fact-findingoefeningen zijn het meest geschikt voor deelnemers die solliciteren naar een baan waarin ze een speurdersmentaliteit moeten bezitten. Bij een fact-findingoefening wordt van je gevraagd om bepaalde omstandigheden te onderzoeken en informatie te verzamelen.


the-facts

Fact finding assessment

Tijdens de Fact finding assessment ga je een situatie naspelen die kan voorkomen op de werkvloer. Door het uitvoeren van deze opdracht, kun je laten zien hoe jij in dergelijke situaties zou handelen. Bereid je hier goed op voor, want er wordt van jou verwacht dat je dit ook in je werk goed gaat doen. Door zo’n oefening komen al jouw vaardigheden in beeld, waarop je dan ook beoordeeld wordt. Tijdens het uitvoeren van de opdracht, krijg je te maken met een medespeler. Deze persoon kiest geen kant, maar beschikt over verschillende feiten en jouw doel is zo veel mogelijk informatie van die persoon te krijgen. Je doet dit door een gesprek aan te gaan met de medespeler en zoveel mogelijk goede vragen te stellen. Na het verzamelen van de informatie, moet je een besluit nemen en jouw besluit zo goed mogelijk toelichten aan jouw medespeler.

Tips voor fact finding:


Je krijgt tijdens deze oefening veel vragen en het is best moeilijk om ze allemaal te onthouden, dus is het handig om aantekeningen te maken. Gebruik vooral steekwoorden, zodat overal een aantekening over kunt maken.

  • Denk goed na


Het is belangrijk dat je goed luistert naar de antwoorden en helder nadenkt, want je krijg veel informatie om een gefundeerde beslissing te kunnen nemen.

  • Neem je tijd


Je krijgt tijdens deze oefening heel veel informatie en moet veel vragen stellen. Doe dit vooral zodat je de juiste informatie verzameld.

  • Stel zoveel mogelijk goede vragen


Zoals hierboven al is aangegeven, is het erg belangrijk dat je de juiste informatie verzameld. Daarom is het van belang dat je goede vragen gaat stellen. Zorg ervoor dat het vooral open vragen zijn, zodat je alle benodigde informatie krijgt.

  • Raak niet in paniek 


Schrik niet als je merkt dat je veel informatie krijgt en dat alles heel snel gaat. Stel de benodigde vragen, maar denk wel eerst na of de vraag wel nuttig is voor jou.


tips


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is fact finding?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen