Tijdens een assessment dag kom je minstens één keer in aanraking met een groepsactiviteit. Hierbij is het doel te bekijken hoe goed je in teamverband kunt werken.In de meeste functies is het nodig om samen te werken met anderen. Door de groepsoefening kom je erachter hoe het is om in een team te werken. Groepsoefeningen zijn voor de kandidaten vaak fijn, omdat dit een bekende en aangename taak is. Elke groepsactiviteit is samengesteld uit een aantal onderdelen, als je ze kent en ook weet hoe je ze moet uitvoeren, kan je dit waar nodig aanpassen in elke groep.


De onderwerpen die aan bod komen tijdens een groepsoefening kunnen verschillen. Je bent bijvoorbeeld lid van een commissie die beslissingen moet nemen of je gaat in een groep over een bepaald onderwerp discussiëren.


Hoe vaak je aan een groepsactiviteit moet deelnemen, hangt af van hoe je je binnen de groep voelt en in welke mate het onderwerp je ligt. Je hebt hier te maken met zendtijd, de hoeveelheid tijd die jij als individu in de oefening stopt. Dit hangt wel af van de grootte van de groep en de hoeveelheid tijd die je voor de oefening nodig hebt. Je zendtijd kan beïnvloed worden door de groepsdynamiek, de manier waarop elke persoon in de groep met andere groepsleden omgaat. Je hebt helaas geen invloed op de groepsdynamiek, dus zul jij je hieraan moeten aanpassen. Het is erg belangrijk dat jij je zendtijd zo goed mogelijk gebruikt bij het samenwerken met je groepsleden.


team-poppen

Wat kun je ermee?

Door een groepsoefening kun je jouw teamworkvaardigheden meten. Het is de bedoeling een activiteit te simuleren die voor kan komen in de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Je krijgt te maken met verschillende situaties waarin je gedragingen kunt laten zien die een verband hebben met die baan, zoals:

  • Plannen en organiseren


Zorg ervoor dat je de taken binnen de toegestane tijd afkrijgt. Door mensen taken te geven, kun jij er zeker van zijn dat je als groep de taken op tijd afkrijgt.

  • Goede samenwerking


Zorg ervoor dat iedereen betrokken is, zodat alles vlot verloopt.


groeps-activiteit

Hoe kun je ervoor zorgen dat je optimaal presteert bij een groepsoefening?

  • Omgang met groepsleden


Het is belangrijk dat jij je ontspannen en op je gemak voelt bij de andere groepsleden om de groepsoefening succesvol te laten verlopen.

  • Lees de instructies


Haast je vooral niet, maar neem de instructies goed door. Om tijd te winnen, kun je van te voren de informatie lezen en notities maken. Mochten er dingen niet duidelijk zijn, vraag het dan meteen.

  • Lever zo veel en zo snel mogelijk een bijdrage aan de groepsoefening


Probeer zo vroeg mogelijk in de oefening en zo duidelijk mogelijk je zegje te doen, dit kan anders je zelfvertrouwen beïnvloeden. Zeg alleen iets als dat bijdraagt aan de groepsoefening.

  • Geef eerlijke informatie


Als je merkt dat jouw instructies andere informatie bevatten dan die van de overige groepsleden, deel dit dan met de groep zodat jullie samen een beslissing kunnen nemen. Ga geen informatie verzinnen, dit kan alleen maar nadelig voor je zijn.


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is groepsactiviteit?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen