Oogcontact is een mysterieus begrip. Het is belangrijk oogcontact te houden als je een gesprek aan het voeren bent met één of meerdere personen. Het is beleefd om oogcontact te houden met degenen waarmee je praat. Je kent het vast wel, je bent in een supermarkt en spreekt een medewerker aan met de vraag een product aan te wijzen. Vervolgens krijg je een zwak gemompel als antwoord, waarbij je het gezicht van de medewerker nauwelijks ziet.


oogcontact-mannen


Oogcontact houden met iemand hoort bij de uitstraling van een persoon. Als je echter iemand aanspreekt die niet in staat is oogcontact te houden als je een vraag stelt, dan krijg je al snel een onaangenaam gevoel bij de desbetreffende persoon. Oogcontact is een vorm van non-verbale communicatie (lichaamstaal). Door middel van oogcontact krijg je veel informatie binnen over de andere persoon zoals de emotie, de zelfverzekerdheid en/of de verbintenis. Daarnaast kun je ook zien of een persoon introvert of extravert is. Meestal durven personen die introvert zijn je minder aan te kijken, ze zijn onzeker en vinden het vaak heel spannend. Naast dat het oogcontact belangrijk is bij een gespreksvoering tussen twee personen, speelt het ook een hele belangrijke rol in de liefde.


Vooral puberende jongeren spelen veel met het begrip oogcontact. Het is vaak van belang in het prille begin van de ontwikkelingsfase van een jongere. Jongeren maar zeker ook volwassenen zoeken vaak oogcontact met mensen tot wie ze zich aangetrokken voelen. Als beide partijen zich bewust zijn van het oogcontact, komt een van beide in actie, hierna volgen natuurlijk de vele dates en eventueel een liefdevolle relatie tussen de personen.


Oogcontact kun je op vele manieren benaderen, het is een vereiste in een gesprek, maar zeker ook nodig in een relatie.


oogcontact


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.


Artikelen in Wat is oogcontact?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen