Accuratesse is het streven naar nauwkeurigheid en het voorkomen van fouten. Je wilt ervoor zorgen dat bijvoorbeeld taken binnen een bedrijf zo goed en geordend mogelijk worden uitgevoerd. Een belangrijk doel is namelijk kwaliteit leveren. De competentie accuratesse is redelijk makkelijk te ontwikkelen. Je kunt het je makkelijk aanleren en zorgen voor een beter en netter resultaat.

Streven naar nauwkeurigheid

Mensen die nauwkeurig te werk gaan, zetten zichzelf voor 100% in. Ze verwachten veel van zichzelf en zijn altijd uit op verbeteringen. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en nemen de tijd om eventuele fouten zo goed mogelijk te verbeteren.

afbeelding-verantwoordelijkheid

Benodigde competenties

  • Discipline: Je houdt je aan de regels en gaat er ook van uit dat anderen dat doen.
  • Anticiperen: Je kijkt vooruit, bekijkt mogelijke problemen en zorgt ervoor dat je ze voorkomt door de juiste oplossing alvast te bedenken.
  • Resultaatgericht: Jouw doel is het behalen van het beste resultaat. Voor succes moet je nauwkeurig te werk gaan.
  • Verantwoordelijkheid: je bent graag verantwoordelijk voor jezelf, zorgt ervoor dat jij zo goed mogelijk presteert en een positieve invloed hebt.

Valkuilen accuratesse

Door nauwkeurig te werk te gaan, kun je neigen naar perfectionisme. Je wilt alles zo goed mogelijk doen en doet hiervoor extreem je best. Door het bezit van de competentie discipline, houd jij je erg goed aan de regels, maar dit kan ook negatief uitgepakken. Je mist hierdoor creativiteit en durft geen nieuwe stappen te zetten, omdat je bang bent dat je de mist in gaat. Jij vindt dat wat jij doet juist is en dat anderen dit ook zo moeten doen. Dit kan zorgen voor een slechte indruk en het moeilijk maken om samen te werken met anderen.

Het ontwikkelen

  • Houd je taken bij met behulp van een lijstje. Hierop kun je de taak en de benodigde tijd noteren.
  • Zorg ervoor dat je een realistische planning maakt en elke dag genoeg tijd hebt voor het uitvoeren van je taken. Het is erg belangrijk je tijd goed te verdelen.
  • Door de juiste planning creëer je ook genoeg rustmomenten voor jezelf. Dit is erg belangrijk als jouw doel kwaliteit leveren is.
  • Concentreer je op jouw taken en stel prioriteiten voor jezelf. Welke taak is belangrijk? Maak taken af voordat je begint aan de volgende.
  • Af en toe is het handig als je feedback vraagt aan anderen. Zij kunnen kijken hoever je bent, of je geen fouten maakt en of je jouw taak gaat halen. Ook krijg je dan een beeld van hoe zij bepaalde taken aanpakken.

afbeelding-ontwikkeling

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie Accuratesse

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen