Confronteren is een vorm van communicatie waarbij je jouw meningen, gedachten en emoties uit tegenover iets of iemand. Je kunt iemand confronteren doormiddel van feedback geven. Met confrontatie kun je een onderwerp bespreekbaar maken. Hierbij geef jij jouw mening en plaats je opmerkingen, uiteraard gebaseerd op feiten. Je zult tijdens je werk regelmatig in aanraking komen met een confrontatie , dat kan zowel negatief als positief worden ervaren. De bedoeling van het aangaan van een confrontatie, is het komen tot een oplossing. Tijdens het aangaan van een confrontatie, moet je veel geduld hebben. Je zult merken dat je niet direct op een lijn zult staan met je tegenstander, omdat niet iedereen op dezelfde manier omgaat met confrontaties als jij.

afbeelding-confrontatie

Hoe kun je het beste een confrontatie aangaan?

  • Een confrontatie aangaan is geen pretje

Je weet nooit hoe een persoon een confrontatie opneemt. Dus houd daar rekening mee voordat je een confrontatie aangaat met iemand. Vaak is een reactie negatief, maar soms staan mensen ervoor open en nemen dit positief op. Mensen hebben nooit de intentie om iemand neer te halen, maar willen er gewoon voor zorgen dat het goed gaat. Ze geven aan hoe je beter kunt presteren.
  • Interessante uitdaging

Hoe ongemakkelijk de situatie ook is, tegelijkertijd moet je het ook zien als een uitdaging. Je weet niet wat je te wachten staat, maar hier kom je ook niet achter als je de confrontatie niet aangaat.
  • Realiteit

Zorg ervoor dat je realistisch blijft en geen dingen gaat verzinnen. Je moet jezelf goed voorbereiden voordat je iemand gaat confronteren. Schrijf bijvoorbeeld op waarover je het wilt hebben en bekijk of het wel klopt wat je denkt. Soms zijn dingen anders dan ze op het eerste gezicht lijken.
  • Ga de confrontatie aan

Je zult je er niet gemakkelijk bij voelen, want niemand gaat met plezier een confrontatie aan, maar hou je hoofd gewoon omhoog, sta sterk in je schoenen en ga ervoor. Kom uit je comfortzone en wees concreet en duidelijk.

Voordelen van confrontatie

  • Je ontwikkelt jezelf op het gebied van zelfvertrouwen en wordt hier sterker door.
  • Je bouwt een band op met andere mensen.
  • Het kan voor jou een opluchting zijn.
  • Confrontatie zorgt voor een betere samenwerking.
  • Je bent open en eerlijk tegenover iemand.
  • Je helpt elkaar.

afbeelding-voordelen

 

Nog meer oefenen
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in Competentie: Confronteren

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen