Als er zich problemen of kansen voordoen als je een bepaald doel wilt bereiken, ga je een tactiek bedenken om het doel toch te behalen. Je begint vanaf dat moment met het aanpassen van je gedrag aan de bedachte tactiek. Daarnaast zet je ook verschillende middelen in voor het behalen van jouw doel.

Hoe kun je indruk maken? Hieronder tips om tactisch impact te maken.

 • Stem

 • Dit is een middel dat veel kracht heeft bij het overbrengen van een boodschap. Het gaat hierbij dan niet om de inhoud of de informatie die je wilt duidelijk maken, hier draait het vooral om de manier waarop je jouw boodschap overbrengt aan anderen.

  spreken-alfabet

  1. Denken

  Het is belangrijk dat je eerst goed nadenkt over het onderwerp waarover je wilt praten. Dit voorkomt dat je onnodige informatie overbrengt of fouten maakt en daardoor minder overtuigend overkomt. Bereid je van te voren goed voor en neem af en toe pauzes tijdens het overbrengen van jouw boodschap.

  denken

  1. Kleding

  Het overbrengen van informatie is het belangrijkst, maar ook je uitstraling is van belang. Wat kleding betreft is iedereen anders en heeft iedereen een eigen smaak. Kies kleding waar jij je prettig in voelt. Goede kwaliteit kleding zorgt wel voor een goede uitstraling en daardoor extra impact op anderen.

   

  1. Verhaal

  Als je jouw boodschap overbrengt in verhaalvorm, wordt dit beter onthouden door anderen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je verhaal uit feiten bestaat en dat je geen dingen gaat verzinnen. Maak bij het vertellen van het verhaal goed gebruik van non-verbale communicatie. Dit vertelt misschien zelfs meer dan de woorden die je uitspreekt.

  my-story

  1. Uitstraling

  Voordat je mensen iets probeert te bieden, moet je zelf eerst goed kijken naar wat je precies te bieden hebt. Als dit duidelijk is, weet je ook hoe je de andere vier stappen beter kunt toepassen. Zo kom je overtuigender over en maak je meer indruk op mensen.

   

  Nog meer oefenen
  Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.   

Artikelen in Competentie: Tactisch gedrag

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen