07 maart 2018 
2 min. leestijd

Verbaal redeneren

Verbaal redeneren

Verbaal redeneren is niet voor iedereen weggelegd. Echter komt het bij ieder assessment voor, doordat deze is toegevoegd aan de capaciteitentest. Het wordt ook wel verbaal logisch redeneren of de verbale capaciteitentest genoemd. Omdat je het wel onder de knie moet krijgen, zal je moeten weten wat jou te wachten staat. Hier kun je namelijk veel van leren en ook op inspelen tijdens de voorbereiding van jouw assessment. Wil je meer capaciteitentesten oefenen? Vergeet dan niet om een kijkje te nemen bij onze trainingspakketten onderaan de pagina

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Verbaal redeneren uitleg

Bij verbaal redeneren krijg je een aantal stellingen te zien. Jij moet aan de hand van deze stellingen aangeven of het waar of niet waar is. In sommige gevallen heb je ook een optie om aan te vinken dat je het antwoord niet kunt weten. Het is voor de hoogste score van belang dat je weet wat de antwoorden inhouden, zodat je niet ineens de verkeerde antwoorden geeft en jouw score naar beneden haalt. ‘Waar’ betekent dat de stelling logischerwijs volgt uit de gegeven informatie. ‘Niet waar’ is dus eigenlijk het tegenovergestelde. De stelling klopt dan niet aan de hand van de gegeven informatie. ‘Niet te weten’ wil zeggen dat het niet mogelijk is om te bepalen of de stelling logisch is aan de hand van de informatie die jou gegeven is.

Analogieën horen ook bij verbaal redeneren

Bij verbaal redeneren hoort ook het onderdeel analogieën. Hier krijg je woorden te zien die met elkaar in verband staan. Meestal zijn dit twee woorden aan de linkerzijde van de vraagstelling en twee woorden aan de rechterzijde. Hierbij zijn een of twee woorden weggelaten, wat aan beide kanten Aan jou de taak om deze woorden in te vullen door logisch te redeneren en het verband tussen de woorden te herkennen. Zowel enkelvoudige als dubbele analogieën kunnen voorkomen tijdens de test. Zorg er daarom voor dat je beide varianten hebt geoefend en onder de knie hebt. Wissel het oefenen van alle onderdelen goed af, zodat je ook gewend raakt aan deze afwisseling. Op jouw assessment weet je immers ook niet in welke volgorde ze gevraagd worden.

Verbaal redeneren tips

  • Het is van belang dat je alle informatie geconcentreerd doorleest. Als je een antwoord kiest, moet je er goed op letten dat de stelling alleen kan kloppen aan de hand van de informatie die op papier staat. Je moet niet afdwalen of er een andere logica in vinden.
  • Oefen om het tempo erin te houden tijdens de test. Door veel te oefenen raak je namelijk gewend aan de vraagstelling en kun je de oplossingen steeds sneller zien.
  • Plan jouw werkzaamheden om er zoveel mogelijk uit te halen.


Nog meer verbaal redeneren oefenen?

Wil je nog meer verbaal redeneren oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk de trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen