Het ABN AMRO assessment is altijd onderdeel van jouw sollicitatieprocedure. ABN AMRO is nou eenmaal een bank en een bank weet graag alles. Alles over haar cliënten, alles over de risico’s die een bepaalde lening met zich meebrengt, maar ook alles over haar werknemers. Dit moet ook, want anders kan een bank niet aan haar cliënten rechtvaardigen dat er verantwoordelijk met hun geld omgegaan wordt.

Inhoudsopgave   • Betrouwbaarheid en ABN AMRO assessment
   • Assessment bij ABN AMRO
   • De procedure
   • Toekomstperpectieft   • Betrouwbaarheid en ABN AMRO assessment    Dat je als werknemer bij een bank betrouwbaar moet zijn, dat staat buiten kijf. Je gaat om met de financiële middelen van niet alleen multinationals, maar ook met de financiële middelen van Jan met de pet. In een objectieve betrouwbaarheidstest voorziet onze overheid: de verklaring omtrent het gedrag. Betrouwbaarheid van werknemers alleen is echter niet voldoende om te overleven als bank. We moeten ons ook onderscheiden van andere banken.

    Betrouwbaar

    Assessment bij ABN AMRO

    Om te bekijken of een sollicitant heeft wat nodig is om te helpen ABN AMRO zich te onderscheiden van andere banken, laten wij ons in onze besluitvorming omtrent de benoeming sterk leiden door de uitkomsten van een assessment.

    ABN-AMRO

    De procedure    Elke sollicitatieprocedure begint met een schriftelijke reactie, voorzien van jouw curriculum vitae, op de vacature. Een eerste selectie vindt plaats op basis van deze reacties. Daarna snuffelen we aan elkaar en als dat wederzijds bevalt, nodigen wij jou uit voor een assessment.

    Naar aanleiding van een uitgebreide vragenlijst, leren wij jou als persoon beter kennen. Jouw waarden en normen, maar ook waar je voor staat en waar je naar op zoek bent. Daarna volgt de tweede vragenlijst, aan de hand waarvan wij jouw kennis en vaardigheden kunnen vaststellen. Betrouwbaarheid speelt hierin al een uitermate belangrijke rol. Des te eerlijker je de vragenlijst invult, des te juister zal ons beeld van jou zijn. Dit is niet alleen voor ons van belang, maar ook voor jezelf. Uiteindelijk wil jij toch ook een langdurige werkgever-werknemerrelatie met ons opbouwen?

    Afhankelijk van de functie waarop je gesolliciteerd hebt, kan het assessment nog uitgebreid worden met een adviesgesprek. Hierin laat jij jouw vaardigheden als adviseur met een fictieve cliënt zien. Ook kan het zo zijn dat wij jou een opdracht geven die binnen een vooraf vastgesteld tijdsbestek afgerond dient te zijn. Hiermee testen we of jij ook onder druk goed kan presteren.

    Nadat wij de uitslagen van het assessment hebben ontvangen en het interne bespreken daarvan, nodigen wij jou uit voor een vervolggesprek. Hierin bespreken wij met jou de uitkomsten en de mogelijkheden voor jou binnen onze bank.

    Toekomstperpectief    De uitkomsten van een assessment geven veel waardevolle informatie, zowel voor ons als voor jou. Mocht er na jouw benoeming een wijziging van welke aard dan ook binnen onze bank plaatsvinden, kunnen wij teruggrijpen naar de uitkomsten van de tests om te bezien welke mogelijlkheden er voor jou open liggen. Wil jij doorgroeien naar een andere functie, dan kan de uitkomst van het assessment jou ook inzicht geven in de punten die je daarvoor het beste bij jezelf kunt ontwikkelen. Je creëert de situatie dat wij niet alleen ‘alles’ van jou weten, maar dat je zelf ook nog aardig wat over jezelf te weten komt.

    ABN AMRO maakt gebruikt van Pi Company (GITP) assessment.

    Nog meer oefenen
    Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

Artikelen in ABN AMRO assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen