Met de 21 plus toets van LOI heb je extra kansen
Niet iedereen heeft de juiste vooropleiding gevolgd. Het kan immers altijd voor komen dat je een bepaalde richting voor jezelf had bedacht en deze in de toekomst niet meer geheel naar wens is. Hierdoor heb je bepaalde papieren niet in handen en kun je niet direct toegelaten worden tot de opleiding. Om toch een kans te maken zijn er bepaalde wegen die je kunt bewandelen, waardoor je niet alleen toegelaten kunt worden, maar ook eventuele vrijstellingen kunt krijgen voor vakken. Zo kun je de 21 plus toets bij LOI maken, waardoor je naast jouw werk kunt gaan studeren. Onderstaande informatie laat jou zien wat je kunt verwachten en wat de toets precies inhoudt. Wil je capaciteitentesten oefenen voor het assessment? Bekijk dan onze trainingspakketten onderaan de pagina.
Inhoudsopgave
Wat is de 21 plus toets van LOI?
Als je een hbo-opleiding wilt gaan volgen moet je aan bepaalde toelatingseisen voldoen. Dit houdt in dat je een havo, vwo of mbo-niveau 4 moet hebben afgerond om te starten met de opleiding. Er zijn echter altijd omstandigheden waardoor je ervoor gekozen hebt om te gaan werken in plaats van jouw vooropleiding af te ronden. Hierdoor bezit je echter niet de benodigde papieren voor wanneer je denkt om verder te studeren. Als je 21 jaar of ouder bent kun je echter wel met een omweg toegelaten worden. Zo ook bij de LOI. Dit wordt gedaan door middel van de 21 plus toets van LOI. Deze test toetst jouw vaardigheden en competenties om te zien of je geschikt bent voor de opleiding en uiteindelijk successen kunt boeken en kunt slagen.
Je kunt dus alleen deelnemen aan deze toets als je 21 of ouder bent. Ook kun je de toets maken wanneer je 21 bent als je aan de opleiding begint. Met een goed resultaat ben je direct toegelaten tot de hbo-opleiding naar keuze. De resultaten die behaald zijn, zijn acht jaar geldig. Dit houdt niet alleen in dat je de 21 plus toets van LOI gedaan moet hebben, maar ook dat de resultaten bij een andere hogeschool meetellen voor jouw toelating. Zelfs als je dus besloten hebt om niet bij de desbetreffende opleiding aan de slag te gaan, kun je alsnog de opleiding via de LOI gaan volgen.
Er zitten ook kosten verbonden aan de 21 plus toets van LOI. Deze bedragen 75 euro. Je moet dit bedrag betalen voordat je aan de toets kunt deelnemen. Wanneer je de toets met een goed resultaat afrondt en begint aan de opleiding via de instelling worden de kosten in mindering gebracht op je collegegeld. Hiermee is de toets in feite gratis. Wanneer je besluit om de 21 plus toets van LOI te gaan maken, moet je jezelf inschrijven. Dit kan voor 16 verschillende locaties in Nederland. Je kunt hierbij zelf de gewenste tijd, datum en locatie doorgeven, waardoor je van extra gemakken bent voorzien.
Welke onderdelen kun je verwachten op de 21 plus toets van LOI?
De 21 plus toets van LOI wordt volledig ingericht door de LOI. Er bestaan namelijk geen algemene richtlijnen voor de toets, waardoor het goed is om te zien welke onderdelen je kan verwachten op jouw toets. Deze onderdelen staan altijd besproken op de website van de LOI. Zo krijg je een helder beeld van de toets en kun je uiteindelijk gerichter gaan oefenen om een goed resultaat te boeken. Onderstaande onderdelen kunnen voor komen op jouw toets.
Een van de vaardigheden waarop je getoetst wordt, is taal. Jouw taalvaardigheid is van belang voor iedere opleiding. Niet alleen Nederlands, maar ook Engels is belangrijk. Het kan namelijk zijn dat je een internationale studie gaat volgen, waarbij de lesstof voornamelijk in het Engels gegeven wordt. Je zult daarom middels dit onderdeel aan moeten tonen dat je alle vaardigheden op het gebied van leesvaardigheid en schrijfvaardigheid beheerst. Je krijgt verschillende teksten te zien, waarover je vragen moet beantwoorden. Aan de hand van het scannen of actief lezen van de teksten kun je tot het goede antwoord komen. Bij schrijfvaardigheid draait het voornamelijk om het schrijven van een uittreksel, betoog of beschouwing.
Ook krijg je rekenvaardigheden en logica. Zo moet je bijvoorbeeld sommen oplossen op de 21 plus toets van LOI, maar ook verhaalsommen. Bij deze sommen moet je aan de hand van een goede analyse de juiste informatie zien te vinden, waardoor je de sommen op kunt lossen. Hierbij moet je ook logisch kunnen redeneren. Logisch redeneren wordt ook gevraagd bij het onderdeel cijferreeksen.
Wat gebeurt er na de 21 plus toets van LOI
Nadat je deze vraagstukken hebt gemaakt, volgt er een officiële mail met de uitslag. Deze kun je binnen enkele werkdagen verwachten. Hierbij weet jij direct hoe je op bepaalde punten hebt gescoord en kun je een inschatting maken of deze resultaten genoeg zijn om toegelaten te worden.
Je dient jouw resultaten van de 21 plus toets van LOI ook door te geven bij LOI zelf. De instelling gaat dan bekijken of jij aan de hand van deze resultaten toegelaten kunt worden tot de opleiding die jij voor ogen hebt. Je weet hierdoor ook direct of jij succes kunt hebben bij het afronden van de opleiding, zodat je wellicht zelf nog kunt besluiten om toch naar een andere carrière uit te kijken.
Nog meer oefenen voor de 21 plus toets LOI
Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.