01 april 2016 
1 min. leestijd

Cijferreeksen

Cijferreeksen

Cijferreeksen zijn belangrijk voor je capaciteitentest, dus ook voor je assessment. Aan de hand van deze test kunnen werkgevers namelijk zien welke vaardigheden jij bezit. De score die jij behaalt, is bepalend voor bijvoorbeeld het toewijzen van een functie of voor verdere ontwikkelingen. Een van de onderdelen die je altijd moet maken is cijferreeksen. Met cijferreeksen worden verschillende capaciteiten getest, waarop je jezelf goed kunt voorbereiden. Wil je meer oefenen voor de capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Cijferreeksen uitleg

Cijferreeksen kun je vergelijken met figuurreeksen. Alleen worden er bij dit onderdeel getallen gebruikt in plaats van pictogrammen. Het cijfer in het midden of aan het eind ontbreekt vaak tijdens deze reeks. Aan de hand van een logische volgorde en het verband van de reeks kun je tot de juiste oplossing komen. Rekenen en logisch redeneren zijn hierbij belangrijk als je alle vraagstukken wilt beheersen en een hoge score neer wilt zetten op de capaciteitentest. Als je dit nog niet beheerst, is het van belang dat je heel veel gaat oefenen en daarbij ook jouw snelheid omhoog helpt.


Cijferreeksen oefentest

Loading...


Cijferreeksen tips


  • Basisregels helpen jou naar de goede oplossing. Een van de tips is het interpreteren van verschillen binnen een reeks. De getallen veranderen, maar ze kunnen zowel groter als kleiner worden en dit ook nog afwisselen. Er kunnen verschillende basisregels binnen een bepaalde reeks voorkomen.
  • Een goede concentratie benodigd voor de capaciteitentest. Als je het antwoord niet weet en aan de hand van de antwoorden nog steeds niet ziet, is het verstandig om de vraag over te slaan en jouw concentratie te herpakken voor de overige vragen.
  • Doorzetten helpt vechten tegen de tijdsdruk. Je gaat dan tijdsdruk ervaren, waardoor je in paniek kunt raken. Zorg er daarom voor dat je de Competentie: Stressbestendig beheerst. Je hebt goed geoefend dus de stress is nergens voor nodig.

Met een planning kun je verder oefenen. Voor al bovenstaande tips heb je genoeg oefening nodig. Zorg daarom dat je alles tot in detail voorbereid en hier ook genoeg tijd voor vrijmaakt. Dit kun je doen aan de hand van een goede planning. Maar hoe maak ik een tijdsindeling? Dit kun je doen door een overzicht te maken van alle onderdelen en dagelijkse werkzaamheden. Bedenk jezelf hier ook direct bij hoeveel tijd je kwijt denkt te zijn aan alle taken, zodat je alles goed in kunt plannen per dag.


Nog meer cijferreeksen oefenen

Wil je nog meer cijferreeksen oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen