05 april 2020 
3 min. leestijd

De 21 plus toets oefenen via online wegen

De 21 plus toets oefenen via online wegen

De 21 plus toets is niet de meest eenvoudige weg om toegelaten te worden tot een opleiding. Echter is het wel nodig als je niet de benodigde diploma’s hebt of wanneer er vakken uit het profiel ontbreken. Er komen verschillende onderwerpen voorbij welke je goed moet kunnen beantwoorden, waardoor het verstandig is om zoveel mogelijk te gaan oefenen. Je moet hierdoor wel weten wat jou te wachten staat. Je kunt daarom de 21 plus toets oefenen online via verschillende websites. Onderstaande informatie bereidt jou voor op de toets en hoe je online kunt gaan oefenen. Wil je oefenen voor een capaciteitentest? Bekijk dan onze assessmenttrainingen onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is de 21 plus toets?

Als je aan een universitaire studie of een hbo-opleiding wilt beginnen, moet je in het bezit zijn van bepaalde diploma’s. Ook moet jouw vakkenpakket hier goed op aansluiten, zodat je geen achterstand hebt ten opzichte van andere studenten. Als deze vakken ontbreken of je hebt helemaal geen diploma van een vooropleiding, dan is er de mogelijkheid om toegelaten te worden door middel van een 21 plus toets. Met deze toets bekijkt een onderwijsinstelling of je over de juiste kennis en vaardigheden bezit, zodat je alsnog deel kunt nemen aan de studie. 

Een 21 plus toets kent geen algemene richtlijnen. Hierdoor kan iedere instelling zelf bepalen hoe de toets eruit komt te zien en welke vakken je als examens krijgt om toegelaten te worden. Een 21 plus toets oefenen via online wegen is daarom ook lastig als je niet weet wat je kunt verwachten. Iedere instelling heeft daarom op de website aangegeven welke onderdelen er terugkomen bij een bepaalde opleiding. Dit staat onder het kopje ‘toelating’, waar ook verschillende brochures te downloaden zijn om alles op je gemak door te kunnen lezen. De onderdelen die je voorgelegd kunt krijgen zijn de capaciteitentest, taalexamens en deficiëntieonderzoeken. 

Ook bestaat er een verschil tussen een 21 plus toets oefenen via online wegen voor een hbo en een universiteit. Bij een hbo-opleiding wordt uitgegaan van de havo-examens. De onderwijsinstellingen kunnen zelf bepalen wanneer een toets afgelegd kan worden, waardoor je als het ware een oproep krijgt om op locatie te verschijnen. In veel gevallen worden verschillende taalexamens afgenomen, maar het kan ook zijn dat je de capaciteitentest of alleen deficiëntietoetsen moet maken.  Bij een universiteit wordt uitgegaan van het vwo-examen. De universiteiten organiseren deze toetsen niet zelf, waardoor je staatsexamens moet afleggen of bij een onafhankelijke instelling moet komen. Je hebt hierbij altijd andere examens dan de capaciteitentest.


Hoe kun je de 21 plus toets oefenen via online wegen?

Zoals gezegd bestaat er geen duidelijke richtlijn waaraan een toets moet voldoen. Je moet daarom eerst zelf op zoek gaan naar de onderdelen die jij gaat krijgen op de toets. Van hieruit kun je de 21 plus toets oefenen via online wegen, doordat je gerichter naar opdrachten kunt gaan zoeken. 

Ook de taalexamens van de 21 plus toets oefenen via online wegen gaat eenvoudig. Voor hbo-opleidingen is het verstandig om oude havo-examens te gaan oefenen. Deze vind je op verschillende websites, waarbij ook documenten worden gepubliceerd met de antwoorden. Je kunt hierdoor direct zien of jouw leesvaardigheid en schrijfvaardigheid op peil zijn en op welke zaken je nog moet letten. Voor universitaire studies moet je op zoek gaan naar oude vwo-examens.

In het geval van deficiëntieonderzoeken moet je eerst weten welke vakken je moet gaan maken als staatsexamen. Deze examens zijn ook altijd gebaseerd op havo- en vwo-examens. Het kan daarom goed zijn om examenbundels te kopen en daarnaast de 21 plus toets oefenen te gaan via online wegen. 

Wat is de juiste voorbereiding voordat je de 21 plus toets oefenen gaat online?

Voordat je gaat oefenen is het goed om alles op een rijtje te hebben. Niet alleen moet je weten welke toets je kunt verwachten, ook moet je weten welke onderdelen hierbij horen. Deze kun je namelijk per dag in gaan plannen naast jouw dagelijkse werkzaamheden. Door een goede planning te maken hoef je er niet aan het einde achter te komen dat je een bepaald deel niet hebt geoefend, waardoor de stress niet direct toeneemt. De stress kun je immers niet gebruiken tijdens jouw toelatingstoets. Je moet er juist voor zorgen dat je zoveel mogelijk zelfvertrouwen hebt opgebouwd, waardoor je geen onnodige fouten gaat maken.

Nog meer de 21 plus toets oefenen

Wil je nog meer de 21 plus toets oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze assessment trainingen hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen