Wat zijn functie-eisen?

We gaan eerst kijken naar wat functie-eisen zijn, daarna focussen we op harde functie-eisen. Volgens ‘Encyclo’ zijn functie-eisen middelen voor een succesvolle zoektocht naar de juiste kandidaat voor een bepaalde vacature. Je begint eerst met een functieprofiel. Hierin staan de gewenste kennis en vaardigheden en de gewenste persoonlijke kwaliteiten weergegeven. Kandidaten moeten aan de functie-eisen voldoen, willen zij geschikt zijn voor de baan. Bij functie-eisen horen vooral zaken als eigenschappen, vaardigheden en kennis die van toepassing zijn voor het bedrijf. Je kunt functie-eisen verdelen in direct en indirect.


(Bronvermelding: https://www.encyclo.nl/)

Harde functie eisen

Dit zijn meetbare eisen die je bij een kandidaat kunt controleren. Kandidaten leveren bij het solliciteren altijd een CV, waarop je verschillende informatie kunt vinden. Er staat relevante informatie over de kandidaat op, zoals gevolgde opleidingen, werkervaring, talen etc. Harde functie-eisen worden ook wel objectieve selectiecriteria genoemd.


Voorbeelden harde functie-eisen:

  • Opleiding
  • Werkervaring
  • Taal
  • Bezit van rijbewijs
  • Activiteiten
  • Cursussen


meetbaarheid-functie

Beoordeling sollicitanten

Allereerst wordt bij de beoordeling van een sollicitant naar de harde eisen gekeken: welke opleiding heeft de kandidaat gevolgd? Is deze opleiding wel van toepassing voor het bedrijf? Er wordt ook gekeken naar de werkervaring van de kandidaat. Heeft de kandidaat ervaring en is de hoeveelheid ervaring wel genoeg? Daarnaast kan er ook worden gekeken naar de talen die de kandidaat beheerst. Een eis van een bedrijf kan bijvoorbeeld zijn dat je Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed moet beheersen. Als de kandidaat aan de harde functie-eisen voldoet, wordt er gekeken naar de zachte functie-eisen. Dit zijn de eigenschappen en capaciteiten van de kandidaat.


kandidaat-functie

Assessment oefeningen

Om harde functie-eisen te onderzoeken kun je verschillende assessment oefeningen doen. Zoals bijvoorbeeld een IQ test, hierbij kun je gemakkelijk de intelligentie meten van jezelf of van anderen.


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan. 

Artikelen in Wat zijn harde functie-eisen?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen