Wat zijn functie-eisen?

We gaan eerst kijken naar wat functie-eisen zijn, daarna focussen we op zachte functie-eisen. Volgens ‘Encyclo’ zijn functie-eisen middelen voor een succesvolle zoektocht naar de juiste kandidaat voor een bepaalde vacature. Je begint eerst met een functieprofiel. Hierin staan de gewenste kennis en vaardigheden en de gewenste persoonlijke kwaliteiten aangekaart. Kandidaten moeten aan de functie-eisen voldoen, willen zij geschikt zijn voor de baan. Bij functie-eisen horen vooral zaken als eigenschappen, vaardigheden en kennis die van toepassing zijn voor het bedrijf. Je kunt functie-eisen verdelen in direct en indirect.


(Bronvermelding: https://www.encyclo.nl/)

Zachte functie-eisen

Zachte functie-eisen zijn eisen die niet direct meetbaar of te controleren zijn. Het gaat dan vooral over eigenschappen en competenties van een kandidaat. Bij zachte functie-eisen kijk je vooral naar de motivatie van de kandidaat en naar zijn persoonlijkheid. Dit worden ook wel subjectieve selectiecriteria genoemd. Een voorbeeld hiervan is: de kandidaat is sociaal aangelegd en werkt graag met klanten. Deze informatie is voor jou relevant als een van jouw functie-eisen klantgerichtheid is.


motivatie

Beoordeling sollicitanten

Tijdens de beoordeling van sollicitanten wordt eerst naar de harde functie-eisen gekeken. Welke opleiding heeft de kandidaat gevolgd, wat is zijn of haar werkervaring, welke talen beheerst de kandidaat en zo zijn nog meer harde functie-eisen op te noemen. Als de kandidaat volgens de beoordeling van de harde functie-eisen geschikt is, wordt verder gekeken naar de zachte functie-eisen: wat zijn de eigenschappen van de kandidaat en welke capaciteiten bezit de kandidaat. Zoals eerder al gezegd is dit niet meetbaar, maar een kandidaat kan dit wel beschrijven onder het kopje ‘motivatie’. Motivatie van de kandidaat kan een hulpmiddel zijn om de beoordeling gemakkelijker te laten lopen. Het geeft een beeld van de eigenschappen en capaciteiten van de kandidaat. Bedrijven komen meer te weten over de zachte functie-eisen tijdens een sollicitatiegesprek met de geschikte kandidaat.


time-for-review-2

Assessment oefeningen

Om zachte functie-eisen te onderzoeken kun je verschillende assessment oefeningen doen, zoals:


 


Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan. 


 

Artikelen in Wat zijn zachte functie-eisen?

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen