CEB, inmiddels een onderdeel van het grotere bedrijf Gartner, is een zogenaamde testafnemer. Toetsen zijn een ideale manier om te zien waar je staat. Voor je professionele leven kunnen deze testen en assessments van groot belang zijn. Ten eerste om te zien waar je zelf staat. Wat zijn je competenties? Ben je bij je huidige baan wel op de juiste plek? Welke functie past bij jou? Gartner assessments en dergelijken kunnen je helpen vragen zoals deze te beantwoorden. Maar ook werkgevers zijn uiterst geïnteresseerd in de uitkomsten van een Gartner assessment. Het helpt hen een betere match te vinden tussen functie en gegadigde.


logo-CEB-Gartner

Inhoudsopgave


  • Over Gartner assessment
  • CEB/Gartner Verbale Redeneertest
  • CEB/Gartner Numerieke Redeneertest
  • CEB/Gartner Inductieve Redeneertest
  • CEB/Gartner Situational Judgment Test (SJT)
  • Voorbereiding op Gartner assessment


   Over Gartner assessment
   Gartner helpt wereldwijd klanten aan de hand van diverse testen. Talen measurement consultancy en arbeidspsychologie, dat is waar deze testafnemer in is gespecialiseerd. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 150 landen, waaronder in Nederland. Een Gartner assessment kan je een goed beeld geven van jezelf. Maar ook potentiële werkgevers krijgen dankzij de resultaten van een Gartner assessment een beter beeld van jou en jouw capaciteiten.


   CEB/Gartner Verbale Redeneertest
   Bij deze CEB/Gartner assessment dien je een tekst te lezen, waarna je een aantal stellingen krijgt voorgeschoteld. Hierbij moet je logica gebruiken om de stellingen te beantwoorden. Aan de hand van deze CEB/Gartner assessment wordt het begrijpend lezen vermogen van een persoon getest.


   CEB/Gartner Numerieke Redeneertest
   Voor sommige banen dien je conclusies te trekken gebaseerd op cijfers. Dit kunnen tabellen zijn, maar ook grafieken of diagrammen. Een rekenmachine is toegestaan, maar niet bij elke vraag. Aan de hand van deze CEB/Gartner assessment worden de wiskundige vaardigheden van iemand onderzocht. Zeker wanneer een bedrijf bijvoorbeeld op zoek is naar een accountant is het van belang dat een kandidaat beschikt over cijfermatig inzicht.


   CEB/Gartner Inductieve Redeneertest
   Deze CEB/Gartner assessment staat ook wel bekend als een abstracte redeneertest of een schematische stijltest. Doel van deze test is om te bekijken hoe er omgegaan wordt met nieuwe informatie. Ook het vermogen om conceptueel en analytisch te denken wordt op deze manier in beeld gebracht.


   CEB/Gartner Situational Judgment Test (SJT)
   Een potentiële werkgever wil graag een beeld krijgen van hoe iemand reageert op bepaalde situaties. Kiest hij of zij voor de beste oplossing? Hoe komt deze persoon tot zijn keuze? Een CEB/Gartner assessment zoals een Situational Judgment Test geeft een werkgever een goed beeld hiervan. Hierbij wordt een situatie geschetst, waarbij extra informatie en achtergronden worden gegeven. Op basis hiervan dien je de beste oplossing voor het probleem te vinden. Hierbij gaat het vaak om situaties die je ook vaak tegen zult komen wanneer je deze functie gaat uitvoeren.


   Voorbereiding op Gartner assessment
   Voor een Gartner assessment wil je natuurlijk graag goed voor de dag komen. Niet alleen krijg je via een Gartner assessment een beter beeld over jezelf, je capaciteiten en welke functie bij je past. Maar ook potentiële werkgevers zullen eerder in je geïnteresseerd zijn wanneer goed scoort op een Gartner assessment. Via onze assessments trainingen vind je diverse assessments die je ook bij CEB/Gartner zult maken. Verbale, numerieke of inductieve redeneertesten vind je hier.   Nog meer oefenen voor het Gartner assessment
   Wil je nog meer oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan.

capaciteitentestsoefenen.com is er voor jou en is op geen enkele manier verbonden met ( Eelloo) of enig ander assessmentbureau of werkgever. Dus bij ons kun je anoniem en onafhankelijk werken aan je voorbereiding.

Artikelen in CEB/Gartner assessment

Assessment Trainingen

Assessment A

€27,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment B

Meest verkocht

€47,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Assessment C

€37,-

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail

Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen