11 april 2022 
2 min. leestijd

Capaciteiten betekenis | Beschik jij over de capaciteiten?

Capaciteiten betekenis | Beschik jij over de capaciteiten?

Mensen willen weten wat capaciteiten zijn, voordat ze een capaciteitentest gaan afleggen. Dat is begrijpelijk, het bereidt je alvast voor op wat er getest gaat worden. 

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Wat is de betekenis van capaciteiten?

Als je over capaciteiten praat, dan kun je te maken hebben met verschillende definities. De betekenis van capaciteiten houdt meer in dan 1 woord. Er zijn officieel 18 definities voor het begrip capaciteiten, maar wat relevant is voor de capaciteitentest is maar 1 van die definities. Dat zijn de capaciteiten waar jij als persoon over beschikt. 

Betekenis capaciteiten: de eigenschappen waar je goed in bent. Dat zijn de goede kwaliteiten van een persoon. Een synoniem voor capaciteit is bekwaamheid.

Voorbeeld: Marit beschikt over de juiste capaciteiten om de baan te krijgen. Dat betekent dat Marit de juiste kwaliteiten heeft die nodig zijn voor de baan. 


Capaciteiten in een overzicht: 

Het is belangrijk om als persoon te weten wat jouw persoonlijke competenties zijn en dat in een goed overzicht te zetten voor jezelf. Je zet al je competenties in een rij onder elkaar in een tabel, dat helpt je tijdens de capaciteitentest om te beseffen over welke sterke punten je beschikt. Tijdens het voeren van gesprekken die onderdeel van de test kunnen zijn en eventueel ook bij andere onderdelen van de test weet jij al van tevoren wat jouw sterke kwaliteiten zijn. Je kunt daarna bekijken welke soort capaciteitentest je krijgt en welke onderdelen daarin aan bod komen. Je kunt zo ook bekijken in welke aspecten jij beter moet worden, en voor welke onderdelen van de capaciteitentest je meer moet oefenen. Je brengt zo een stukje structuur aan in je voorbereiding voor de capaciteitentest en het helpt je met deze voorbereiding op de capaciteitentest. 

 

Competentie voorbeelden: 

competentie voorbeelden in een overzicht

Het gaat er uiteindelijk om of je over de juiste competenties en vaardigheden beschikt om de functie goed uit te kunnen voeren waarop hebt gesolliciteerd, voor het beroep dat je wilt uitoefenen of de opleiding die je wilt gaan volgen. De capaciteitentest gaat dieper in op je psychometrische vaardigheden. De test meet jouw denkvermogen en vanuit de uitslag van de test wordt besloten of je geschikt bent. Weet jij nog niet welke onderdelen er in een capaciteitentest zitten? Bekijk dit artikel over de capaciteitentest.  

Talentassessment.nl heeft een uitgebreid filmpje waarin alles wordt uitgelegd over capaciteiten, gerelateerd aan een capaciteitentest. Dit filmpje gaat ook dieper in op hoe bedrijven jouw capaciteiten kunnen benaderen en waaraan je zou kunnen denken tijdens een sollicitatie. Dit filmpje maakt de term capaciteiten duidelijk voor een capaciteitentest die bedrijven, scholen en organisaties gebruiken. 


Nog meer oefenen voor de capaciteitentest

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ-test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je ervoor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ-test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen