01 april 2016 
2 min. leestijd

Capaciteitentest

Capaciteitentest

Een capaciteitentest is belangrijk ter voorbereiding voor jou assessment. Veel werkgevers maken namelijk gebruik van een assessment. Het kan voorkomen dat je een assessment moet doen wanneer je gesolliciteerd hebt voor een bepaalde functie. In alle gevallen zul je een capaciteitentest moeten maken, die jouw vaardigheden toetst aan de hand van een aantal vraagstukken. Als jij te horen krijgt dat je assessment moet doen, is het belangrijk om te weten wat jou te wachten staat en je hierop voor te bereiden. Hiervoor kun je veel verschillende oefeningen vinden, zodat je aan alle vraagstellingen gewend raakt en met een goede snelheid de test kunt maken. Wil je meer oefenen voor de capaciteitentest? Bekijk dan onze assessment trainingen onderaan de pagina.


Inhoudsopgave

 een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training

Capaciteitentest uitleg

Bij ieder assessment is de capaciteitentest een vast onderdeel. Aan de hand van veel verschillende vraagstukken en onderwerpen worden jouw vaardigheden getest. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor het kunnen uitvoeren van de functie, waardoor de werkgever veel waarde hecht aan deze test. Jouw resultaten worden daarom altijd vergeleken met een normgroep, maar ook met de resultaten van andere kandidaten. Zeker tijdens een sollicitatieprocedure is het van belang dat je de hoogste score behaalt. Zo kun je namelijk Indruk maken op jouw toekomstige werkgever en is de kans groot dat je de baan zult krijgen.


Onderdelen Capaciteitentest

De capaciteitentest heeft verschillende onderdelen. Je kunt ieder deel apart oefenen. Zo heb je verschillende oefeningen voor figuur– en cijferreeksen. Bij deze onderdelen gaat het om logisch redeneren en de Competentie: Omgaan met details. Je moet namelijk aan de hand van berekeningen het juiste cijfer in de reeks toevoegen en bij figuurreeksen zien welke logica er in de verschillende figuren zit. De kleinste details moeten jou hierbij opvallen, zodat je direct tot het juiste antwoord kunt komen. Daarnaast kun je analogieën tegenkomen die zowel jouw woordenschat als verbanden leggen toetsen. Je moet namelijk precies weten wat de woorden betekenen om de onderlinge verbanden te kunnen ontcijferen. De toetsen beginnen met vrij eenvoudige vraagstukken, maar worden daarna steeds lastiger. Het is daarom van belang dat je jouw woordenschat aanzienlijk uitbreidt door te lezen of gesprekken te voeren met mensen uit jouw omgeving.


Capaciteitentest tips

  • De vacature geeft vaak veel prijs over de inhoud van de test. Een hoge score haal je alleen als je goed gaat oefenen. Het is daarom goed om te kijken welke vaardigheden er echt van belang zijn voor jouw toekomstige functie. Deze kun je in de meeste gevallen al uit de vacature halen.
  • Aantekeningen en tips helpen jou met oefenen. Nadat je de vacature hebt doorgenomen, begin je met het doorlezen van informatie over de capaciteitentest. Zo weet je namelijk welke onderdelen je tegen kunt komen. Vaak staan hier ook al tips bij voor het efficiënt oefenen van alle vraagstukken. Het is daarom belangrijk dat je alles goed doorleest en eventueel aantekeningen maakt.
  • Maak een realistische planning tot aan de capaciteitentest. Als je alle informatie door hebt genomen en weet wat je kunt verwachten, kun je beginnen aan een planning. Deze planning is namelijk van belang als je alle onderdelen een aantal keer geoefend wilt hebben voordat jouw assessment eraan komt. Hoe maak ik een tijdsindeling precies? Dit kun je doen door alle onderdelen op te schrijven met daarachter een schatting van de benodigde tijd.
  • Zelfverzekerd de test in gaan zorgt dat jij alles op tijd af hebt. Als de capaciteitentest eenmaal daar is, begin je zelfverzekerd aan de test. Je hebt immers genoeg geoefend, waardoor er niets meer fout kunt gaan. Door de juiste voorbereiding kun je ook minder last krijgen van tijdsdruk. Want Wat is tijdsdruk? Dit is de druk die je ervaart als je veel verschillende taken binnen een bepaalde tijd moet afronden.Nog meer oefenen voor de capaciteitentest

Wil je nog meer oefenen voor de capaciteitentest? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Klik hier om verder te gaan of bekijk onze trainingspakketten hieronder.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen