11 mei 2023 
2 min. leestijd

Capaciteitentest analogieën Oefenen

Capaciteitentest analogieën Oefenen

Een capaciteitentest is een veelgebruikt middel om te bepalen of iemand over de juiste vaardigheden beschikt voor een bepaalde functie of studie. Een onderdeel van deze test is vaak het maken van analogieën. Analogieën zijn vergelijkingen tussen twee dingen die op elkaar lijken, maar niet hetzelfde zijn. Het oefenen van analogieën kan bijdragen aan een hogere score op de capaciteitentest. In dit artikel geven we tips, oefenopdrachten en uitleg over het maken van analogieën.

een banner voor de artikelen over de capaciteitentest training


Tips analogieën oefenen  

  • Lees de vraag zorgvuldig door

Lees de vraag zorgvuldig door voordat je begint met het invullen van de analogie. Soms bevatten de vragen subtiele aanwijzingen die je kunnen helpen bij het maken van de analogie.

  • Gebruik je kennis

Bij het maken van analogieën is het belangrijk om je kennis te gebruiken. Bedenk wat je weet over de woorden die worden gebruikt in de analogie en probeer deze kennis toe te passen bij het maken van de vergelijking.

  • Gebruik synoniemen

Als je moeite hebt met het vinden van een analogie, probeer dan synoniemen te gebruiken. Zoek naar woorden die een vergelijkbare betekenis hebben als de woorden in de analogie.

  • Maak gebruik van voorbeelden

Het kan helpen om voorbeelden te bedenken van situaties waarin de woorden uit de analogie worden gebruikt. Door deze voorbeelden te bedenken, kun je de betekenis van de woorden beter begrijpen en gemakkelijker een analogie maken.


Oefenopdrachten capaciteitentest analogieën Oefenen

Hieronder staan vier oefenopdrachten voor analogieën. Bij elke opdracht staat een uitleg en de antwoorden.

  • Opdracht 1: 

Capaciteitentest analogieën oefenen opdracht


  • Opdracht 2: 

Capaciteitentest analogieën oefenen opdracht

  • Opdracht 3: 

Capaciteitentest analogieën oefenen opdracht

  • Opdracht 4

Capaciteitentest analogieën oefenen opdracht

Antwoorden oefenopdrachten capaciteitentest analogieën Oefenen

Opdracht 1:

Uitleg: Vingers zijn onderdelen van een hand en tenen zijn onderdelen van een voet. Het antwoord is dus 'voet'.

Antwoord: Voet


Opdracht 2:

Uitleg: Een pen wordt gebruikt om te schrijven en een kwast wordt gebruikt om te schilderen. Het antwoord is dus 'schilderen'.

Antwoord: Schilderen


Opdracht 3:

Uitleg: Wiskunde gaat over het oplossen van sommen en spelling gaat over het correct schrijven van woorden. Het antwoord is dus 'woorden'.

Antwoord: Woorden


Opdracht 4:

Uitleg: Klimmen wordt vaak gedaan op een berg en zwemmen wordt vaak gedaan in een zwembad of in de zee. Het antwoord is dus 'zwembad' of 'zee'.

Antwoord: Zwembad of zee

Het oefenen van analogieën kan bijdragen aan een hogere score op de capaciteitentest. Door de tips te gebruiken en oefenopdrachten te maken


Nog meer capaciteitentest analogieën oefenen

Wil je nog meer capaciteitentest analogieën  oefenen? Doe dan de assessment training. Met de assessment training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van een IQ test onbeperkt oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op een assessment en je zult hoger scoren voor een IQ test en de andere onderdelen. Bekijk de pakketten hier beneden om verder te gaan.

€27,-


Assessment A

+Assessment Training

+Mindset Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Het pakket b die wij aanbieden om jezelf voor te bereiden op de assessment.

€47,-


Assessment B

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Capaciteitentest Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


€37,-


Assessment C

+Assessment Training

+Mindset Training

+Rollenspel Training

+Alle Bonussen

+Assessment Community

+Live Support

+Coaching via mail


Ideal logo
Paypal logo
Bancontact logo

Twijfel je nog? Geen risico met onze 30 dagen 'niet goed-geld terug garantie'!

“In het verleden scoorde ik op IQ-testen tussen de 115 en de 120. Na een tijdje oefenen was mijn score gestegen naar 130! Het is echt waar dat je door te oefenen en door jezelf goed voor te bereiden veel beter scoort.”

Marc Verbeek

“De assessmenttraining is een goede oppepper geweest. De training heeft me goed geholpen met het voorbereiden op het assessment. En de punten die je als valkuilen noemt zijn zeker de juiste. Het heeft me met succes geholpen om door het assessment heen te komen. Super bedankt!

Joost Groeneveld

“Beste Clayton, wil je kort bedanken. Heb vorige week deel A niveau 5 met succes doorlopen. Mede dankzij je programma. Het gaf me een groot voordeel om van tevoren te weten wat ik kon verwachten.”

Stefan Janssen